Egy régi notebook a PCMCIA aljzatba átalakítóval behelyezett SD kártyát egyből háttértárnak látja?
Szerintem ez nem fog menni.
A laptopomon pl. van beépített kártyaolvasó, azt sem lehet kiválasztani bootolható meghajtónak. (Legalábbis nekem még nem tűnt fel.)
olcsobb egy HDD, mint egy ilyen atalakito.
az SD kartya nem igazan alkalmas egyebkent sem ilyenre, mert a gyakori irastol hamar tonkremegy.
Nem tudom, hogy milyen csatolású benne a HDD :-( Van-e még ilyen? Meg kártyával teljesen zajtalan lenne, kipróbálnám milyen. Néztem, hogy vannak kompakt Flash-ek, de ilyent is szerezni... Háát...
Elméletben kivitelezhető (ha képes róla boot-olni persze), a gyakorlatban elviselhetetlenül lassú lesz. Egyik ismerősöm próbálta egyszer egy vékonykliensbe egy CF kártyát CF --> IDE átalakítóval használni. Használhatatlanul lassú volt.
Használtan tudsz venni, 2,5" -os IDE -s vinyót akár garival is néhány ezer forintért.
Ha ennyire regi a gep, akkor valoszinuleg IDE csatolos (a gep tipusabol egyebkent azonnal kiderulne). Tessek, akar hasznaltan is lehet kapni IDE-s diszkeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!