Mit vegyek otthonra? NAS+router vagy router+külső HDD?
Én is egy darabig routert használtam torrent letöltésekre, egy TP-link WR1043ND v1 openwrt -vel, csak a szívás volt vele, nagyon instabil volt, és a beüzemeléssel is rengeted idő elment. Na meg lassú is volt mint a tetű.
Gyakorlatilag ingyen hozzá juttattam régebben, egy vékonyklienshez. Eddig nem foglalkoztam vele, mert régi régi elavult vacak, de nem fogyaszt többet 15W -nál, és bírja torrentet, nem fagy és nem indulga Windows 2000 -ret raktam rá. Én ezek után azt mondom, ha otthoni célokra használod nem éri meg vele kínlódni, se NAS -al se okosított routerrel.
A múltkor nézegettem, és SSD -vel újonnan kb 40 ezerből kijön egy miniITX -es konfig.
Ennyiből viszont még egy combos NAS -t nem tudsz venni, csak egy valamirevaló okosítható routert. Aminek a garanciáját kockáztatod ezzel, és akkor még ne is beszéljünk arról, hogy csak egy mezei routered van, nem pedig egy teljes értékű számítógéped.
Egy olcsó teljes értékű pc-ből kialakított NAS sem rossz ötlet.
Én ehhez annyit tennék hozzá, hogy ha nem akarod teljes értékű gépként használni, csak NAS szerverként, akkor ne tegyél bele SSD-t.
SSD-re nem fogsz letölteni, mert erősen csökkenti az élettartamot.
Ha szerverként üzemel a gép, nem fogod gyakran ki-be kapcsolgatni, és komolyabb programok sem fognak rajta futni.
Ez esetben tökéletesen elég a rendszer számára is egy HDD.
És akkor már megúszod az egészet 20-30e körül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!