Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megvegyem ezt a videokártyát?

Megvegyem ezt a videokártyát?

Figyelt kérdés

[link]

Megfelel a mai játékoknak egy intel i5 4440 3.1 Ghz procival?

2014. szept. 21. 14:14
1 2 3 4
 31/40 halalfalo ***** válasza:

Úgy érzem, ezt az egészet nem én kezdtem. Próbáltam ügyet sem vetni rád, de már másokat sem hagysz békén.

Mindenesetre szólok egy moderátornak, és törli az egész párbeszédet, mert sem a kérdező, sem mások nem kíváncsiak erre.

2014. szept. 21. 19:24
 32/40 anonim ***** válasza:
0%

Erre kíváncsi leszek. Sok sikert.

Azért arra vigyázz, hogy amikor a moderátor visszaolvassa a párbeszédünket, lehet hogy rá fog vezetni azon tévedésedre, hogy te voltál a tiszteletlen velem.

2014. szept. 21. 19:34
 33/40 halalfalo ***** válasza:

Ez esetben bocsánatot kérek tőled.

Még mindig úgy érzem, hogy nem én vagyok a felelős ezért.

2014. szept. 21. 19:40
 34/40 anonim ***** válasza:

Egyikőtöket sem ismerem, de a személyeskedést te kezdted.

"Akkor én is ajánlok neked valamit...

Mi vagy te valamiféle mérnök?"

Ez a hangnem pont annyira bántó vagy sértő, mint amit más engedett meg magának.

Visszatérve a probléma lényegére (hogy ne csak offoljak én is) a tápból valóban felesleges akkorát belerakni. Mint írtam már feljebb is, egy 550W-os is elég a feladatra. És ezt veheted szakvéleménynek is...

2014. szept. 23. 07:37
 35/40 anonim ***** válasza:

Köszönjük Emese, de nem kértük az ügyben igazszágosztó közreműködését.

Amikor már bocsánatot kér valaki, ezzel elismerve, hogy ő hibázott, akkor Te/Ön miért szólsz/szól bele?

2014. szept. 23. 12:24
 36/40 anonim ***** válasza:

Mert szúrja a szemem, ha valakit ész érvekkel sem lehet meggyőzni, hogy nincs igaza. (Utólagos engedelmeddel, de eltekintenék a magázódástól, végtére is egy fórumon vagyunk. Itt ez nem szokás..)

A személyeskedésbe igazából nem akartam belefolyni, de azért számomra elég egyértelmű, hogy ki kezdte a másik sértegetését. Bár magam részéről én egyiket se vettem volna fel. Ez a vita csak arra jó, hogy eltérjünk a tárgytól. Ellenben igazad van, hiszen ehhez semmi közöm, sőt, tulajdonképpen nem is érdekel.

Ami valójában zavar, az a szakmai vita kimenetele, ugyanis mi érvekkel (egyesek számadatokkal) is alátámasztották azt a véleményt amit én is igyekszem megerősíteni. Úgy gondolom sem a kérdezőt, sem a később idetévedő látogatók nem lenne jó félrevezetni.

Van egy elv, (bár ez régebben volt népszerű) miszerint ha csak félig van terhelve a táp, akkor nyújtja a legjobb hatásfokot. (alig pár százalékos növekedésről beszélünk egyébként) Ellenben a mai minőségi tápegységek esetén, amik alapból remek hatásfokkal dolgoznak ettől eltekinthetünk. Szimplán nem éri meg azt a felárat (kb 10eFt is lehet 200W esetén), hogy feleslegesen túlméretezzünk bármit is, hacsak nem tervezünk komolyabb fejlesztést. (pl crossfire, stb..) Azt az árkülönbözetet én nem a teljesítmény, hanem a minőség növelésére fordítanám. Összességében fogyasztás és tartósság szempontjából is sokkal jobban járunk...

2014. szept. 23. 13:06
 37/40 anonim ***** válasza:

Én pedig idézném a kérdezőt:

"felesleges a vita..egy FSP Raider 550W-em van és tökéletes lesz a szerepére"

tehát beszélgethettek sértődötten ilyen-olyan teljesítményű tápokról, számolgathattok 20 másodpercenkénti fogyasztást, a táp már adott, a proci már adott. A kérdező egy videokártyát akar vásárolni.

Véleményem szerint gyönyörűen fog muzsikálni az 550-es FSP-vel.

Ha pedig mégsem így történne, akkor fejet hajtunk tudatlanságunk előtt kedves 35#-ös és megengedjük, HOGY GONDOSKODJ KIVÉGZÉSÜNKRŐL....

További szép napot! :D

2014. szept. 23. 13:18
 38/40 anonim ***** válasza:

Gúny, és szarkazmus. Ez jutott nekem, holott én csak arra hivatkoztam, amit a gyártó oldalán olvastam. Azért érdekes, hogy még két nap után is támadtok.

Mindenesetre jómagam betartom a gyártó utasításait, vagy nevezzük inkább ajánlásnak. Így legalább nyugodtan alszom, hogy a közel 400K-s konfigom nemfog idő előtt elvándorolni az örök szilícium mezőkre.

Sok helyen jártam már a világban, de ezt a fajta magatartást, hozzáállást, amit az elmúlt 4 oldal vitáiból lel lehet szűrni, csak itt, kis hazánkban tapasztaltam.

Persze tudom ennek oka van, hiszen mindenki szeretne spórolni, és hát ugye mindenhol a pénz a legkevesebb.

Viszont ahhoz még mindig tartom magam, hogyha veszek 120K-ért egyetlen hardver elemet, annak megadom azt, amit a gyártó előír.

Természetesen ez csak az én csökevényes szűklátókörű agyamban kavargó gondolatok következménye, és én kérek elnézést, ha bárkit is félre akartam vezetni, és indokololatlanul plussz költségekbe hajszolni.

Ezt az utolsó szó jogán írtam, és köszönöm hogy meghallgattatok. Lépjünk tovább ezen!

2014. szept. 23. 14:53
 39/40 A kérdező kommentje:
37# te vagy az emberem :D
2014. szept. 23. 17:19
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
Azért igaz lehet nagyobb jobb lenne neki, főleg ha fejlesztesz, a gyártó oldalán se véletlen az ami oda van írva, kicsit túloznak, mert valakinek van 4 vinyója 10 ventije vizes rendszer stb. ami azért többet fogyaszt, lehet jobb lenne egy 650-es én is kérek lepontozást, ha így kiélitek magatokat.
2014. szept. 23. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!