AM3 socket-es alaplapba bele tudom rakni az AM3+-t?
"AM3 socket-es alaplapba bele tudom rakni az AM3+-t?"
Nem.
"Nem értem miért csak használtan találok sima AM3-at... :("
Mert már kifutott modell. Ezeket se gyártják örökké, hasonlóan bármilyen műszaki cucchoz (pl.: autók, mobiltelefonok, stb).
MSI 770-C35/C45 alaplap.
AMD Athlon X2 250 3000Mhz processzoromat cserélném.
..."Az AMD tehát világosan kimondta, hogy a Zambezi kódnevű CPU-khoz egy Socket AM3+-os foglalat szükséges. Ezt az Asus és az MSI azonban nem vette komolyan, és számos jelenleg kapható Socket AM3-as alaplaphoz kínálnak majd egy friss BIOS-t, ami a hírek szerint kezeli majd az új processzorokat."..
.."A legfontosabb különbség, hogy a feketére színezett Socket AM3+ foglalat 0,51 mm-es átmérőjű lábaljzatokat alkalmaz, szemben a Socket AM3 0,45 mm-es értékével. Ettől az új processzorok még elhelyezhetők a régi foglalatban, de fokozottan ügyelni kell arra, hogy a lábak ne sérüljenek a kisebb furat következtében."...
Hogy a mínuszolgatós s*ggarcoknak legyen mit mínuszolgatni, itt az alaplapod processzor támogatási listája:
Tehát a legjobb esetben is, alaplap csere szükséges az AM3+ -hoz.
A te lapodhoz nincs olyan hivatalos BIOS, amivel támogatná a AM3+ -t.
Az UEFI-as AM3-as lapok pl nagyrészt tudnak fogadni FX-eket a legújabb UEFI-vel.
Köszönöm a válaszokat. Sokat segített, hogy ne menjek bele hülyeségbe.
Úgy érzem, inkább veszek akkor egy komplett új masinát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!