Nem megy az internetem a számítógépen! Mit kellene tennem?
Tehát a helyzet a következő: nemrégiben vettem egy routert (TP-LINK típusú) és a laptopon megy is az internet viszont a gépen hiába írom be az internetszolgáltatótol kapott felhasználónevet és jelszót ezt írja ki: "A hozzáférés meg lett tagadva, mivel a felhasználónév és/vagy a jelszó a tartományban érvénytelen volt."
Keresgéltem a neten, és rájöttem, hogy valamiféle net megosztás problémáról van szó. Találtam is megoldást a következő oldalon:
Követtem a lépéseket, viszont hiába írok be akármilyen ip címet, a számítógép egyszerűen semmit sem fogad el, pedig tudomásom szerint a routerem ip címe 192.168.0.1
Mit tegyek?
Igen, magán a routeren kell az internet szolgáltatótól kapott felhasználónevet és jelszót beálítani. Mert a routered van nem a gépek feladata, hogy csatlakozzanak. Sőt a a számítógépről le is kell törölni a korábban beállított PPPoE virtuális adaptert, mert később bekavarhatnak.
Szóval ha nem éred el a router webes beállító felületét, annak számtalan oka lehet. Pl hogy rosszul van összekötve a router a géppel és a modemmel. Vagy nincs feltelepítve hálózati kártya drivere, vagy az internetes böngésződ egyik toolbar -ja, vagy egyéb beépülő marhasága megakadályozza, vagy a tűzfal program blokkolja, stb.
Ez a leírás szerintem segíteni fog:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!