Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gamer PC 200ezer körüli...

Gamer PC 200ezer körüli összegből?

Figyelt kérdés
Olyan kérdésem lenne, hogy 200 ezer körüli összegből össze lehet rakni egy olyan gépet ami a mai (és a közeljövőben) megjelenő játékokat vinné HD (Full HD) minőségben, és ha úgy adódik akkor könnyen lehet bővíteni? Plusz még annyi, hogy kimondottan játékra, plusz néha hd filmekhez, nagyon néha pedig Autocad és Solid Edge programokhoz inkább az AMD vagy az Intel proci a jobb. Bár úgy tűnik ez inkább ízlés kérdése, mert van aki erre van aki arra esküszik :) Vagy talán jobban megérné egy AMD procit olcsóbban és egy erősebb videókarit drágábban venni? Csak ott is nehogy a proci gyengébb teljesítménye miatt kárba vesszen a videókari erőssége.

2014. szept. 18. 11:36
 1/7 Stark2000 ***** válasza:

Egy R9 280X-nél erősebb videokártyát (véleményem szerint) felesleges venni. Később úgyis kijön azonos áron egy jobb. És amúgy is csak FullHD felett használnád ki az ennél erősebb kártyákat, vagy több monitoron.

Intel fejleszthetőbb és erősebb is, egy erős 4. generációs I5 lenne jó egy R9 280(X) / HD7950 / HD7970 / GTX770 / GTX680 kártyával. Egy XFX TS 550W-os táp bármelyik videokártya variációt könnyedén elviszi. SSD, HDD szüksége pedig szubjektív, meg úgy a többi alkatrésze is. Írd le mi kell pontosan, és a többiek írnak neked egy arányos, erős, fejleszthető konfigot ennyi pénzért.

2014. szept. 18. 13:57
 2/7 Stark2000 ***** válasza:
*Még a GTX760-at, GTX670-et és a GTX660TI-t oda írnám a kártyák mellé. Aki Nvidia párti, annak lehet hogy jobban tetszik az ára. Viszont "HD79**" és "GTX6**" szériás kártyákat csak használtan vegyél, lehetőleg garanciásan! Ezeknek a kártyáknak az ára eléggé húzós lehet pár helyen, újonnan.
2014. szept. 18. 14:00
 3/7 anonim ***** válasza:

Intel Core i5-4460 processzor

Asrock H97M PRO4 alaplap

Kingmax 2x4GB DDR3 1600MHz memória

Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez

Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 11230-00-20G videokártya

Zalman Z9 Plus fekete számítógépház

FSP Raider 550W tápegység

Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író

pcx.hu 199,807 Ft

2014. szept. 18. 14:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Igen azt elfelejtettem, hogy csak maga a gép kell, minden más maradna. Első körben elég lenne egy sima HDD, későbbiekben meg ha úgy alakul egy SSD, de türelmes ember vagyok, nem szükségszerű, hogy azonnal induljon minden, játék futtatását meg nem tudom mennyiben befolyásolja.
2014. szept. 18. 14:41
 5/7 Stark2000 ***** válasza:
3# válaszoló konfigját annyival javítanám, hogy "ASRock H97 PRO4" alaplapot raknék bele, ugyanis a "M" válzotatú MicroATX méretű, a Z9 Plus pedig ATX ház.
2014. szept. 18. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
ATX ház, de támogat mAtx lapot is. Ilyen felhasználásnál meg bőven kiszolgálja egy mAtx lap is, de igazából teljesen mindegy, hogy milyen vesz, jó lesz a sima atx méretű is :)
2014. szept. 18. 15:18
 7/7 Stark2000 ***** válasza:
Azért mondtam (főként) mert valahol a "M" nélküli olcsóbb (nem tudom milyen logika alapján). Meg azt hiszem pár hátlapi csatlakozó különbözik, bár ebbe nem vagyok biztos, meg annyira nem is lényeges... Mindegy, majd utána nézek. :D
2014. szept. 18. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!