PC konfignak milyet tudnék ebből összeállítani?
Kb. 200 000 Ft-ot szeretnék rá áldozni, ebben az árkategóriában lehetőleg a legjobbat szeretném megvenni. Igazából nem kifejezetten játékokra használnám, hanem programokra, mint pl. After Effects, Premiere Pro, Photoshop, 3D Studio Max, stb. Egy-egy játék azért nem árt, ha elfut rajta, pl. a Fifa 15, de nem kell Killer Gamer PC, mert úgysem használnám ki. Erre tudnátok nekem egy jó PC konfigurációt összeállítani?
Köszönöm mindenkinek aki az idejét erre áldozza!
A videokártyáról nem tudok írni, mert kihagytam egy kis időt, így nem lennék hiteles, de az tény, hogy a memória mennyisége nem para. Sok 2 gigás kártyát tudnék mutatni ami nem jó semmire, mert nem az a lényeg. Az csak "parasztvakítás"
Az összeállítás majdnem tökéletes, és az indok is korrekt, de van egy kis korrekció, és egy privát véleményem.
Utóbbi nem mérvadó. Előbbi viszont....
Azzal kezdeném akkor...
Egy 1866Mhz-et tudó lapba nem tennék 1600Mhz-es modulokat.
A lapból kicsit csinosabbat néznék.
...és így a memóriából is bikábbat.
GIGABYTE GA-990XA-UD3
Kingston 2x4GB DDR3 2400MHz HX324C11T2K2/8 memória
Tápot nem vennék olyat, akinek van neve, de nincs gyára.
Nevet fizeted meg, és közeben Enhance. ..persze, jó, de...
Én Inkább: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
Az 120-as SSD kicsi lesz, ha a nagy merevlemezt csak tárolónak használod.
Amiből én nem 2, hanem 3 Terást vennék. Toshiba 3Tera.
A házat beáldoznám, ha a pénz adott, pedig praktikus a merevlemez keresztben, de ez már tényleg egyedi ízlés.
Igen, tudom, a vége több, de részleteiben is megfontolandó.
Én nem tudom felmérni a számítógépes játékos szokásaid, ezért az említett programok, és a saját játékfelhasználási kapacitásom ötvöztem, amikor a 120-at szűknek véltem. Nem látom át a célod, én a géppel dolgozom, mint webtervező. tehát adobe. Nálad játszik az effektezés, ami feltételez pár testesebb progit a háttérben. A játékok egyenesen zabálják a tárolókat, főleg az online kapcsolatokkal lesznek éhes cápákká. Csak a steam mappám 50 GB, pedig nem gyűjtöm a játékokat, és az origint, még meg sem néztem.
A másik "merevlemezt" csak tárolóként alkalmaznám, ezért sem árt a nagyobb főmeghajtó.
Összefoglalva, ha bele kell férni, akkor az eredeti összeállítás kitűnő, de az 1600-as memória leszegényítené,
és a házat beáldoznám nagyobb SSD-re.
A chieftec-nek elég tapasztalata van a Deltánál, így nem divattáp, hanem kiemelten ajánlott.
A Toshiba merevlemez Hitachi. :-) Jelenleg csak pár hónapja fut, így tesztidős, de a hitachi merevlemezeim túl vannak a garancia idő kétszeresén, így bizakodom.
Nagy Tera felhasználó vagyok, nincsenek korongmentéseim.
Csak 5000.- el több a +1 tera. ;-)
Nálam hab a tortán, egy merevlemez dokkoló.
A memória időzítésnél szabad kezet kapsz. A CL 11-es jóval olcsóbb mint a cl9-es, viszont kb 0,5%-al lassabb csak.
Inkább a frekvenciára figyelj, de az 1600-os abból is elég lesz. Az általad felvázolt feladatokra tényleg egy több magos amd a jobb megoldás. A plusz proci hűtő szerintem nem szükséges, mert a gyári bőségesen elég, ha nem húzod a cpu-t, márpedig szerintem nem fogod átlag userként. Jelenleg az R7 260x-ek 30000 körül kezdődnek, 32-ért már 2 gb-os is van. Annyit helyesbítenék, hogy a vram annyit számít, hogy nem 30, hanem mondjuk 35-36 fps-ed lesz, tehát kicsit a sebességhez tesz hozzá. Illetve napjaink videojátai még 1, max 2 gigás követelménnyel rendelkeznek, de pl a killing floor már elszállt 4 gigával jön ki, remélhetőleg ez nem lesz ragadós. Ha van rá módod, vedd meg a 2 gigásat.
50 körül lépnek be az r9 270x-ek, illetve 55 felett az r9 280-ak. Efölé jelenleg felesleges menni.
Tápból minimum 500 wattos márkásat ajánlott, ramból 8 giga. Viszont jó hír, hogy ezeket bőségesen bele lehet suvasztani a 200-ba és még marad is.
Bocs elírtam: az evil within-nek lesz 4 giga vramos követelménye.
Egyébként picit off, de csemegézgessünk ezen a rendszerkövetelményen. Agyament, nemde?
64-bit Windows 7 / Windows 8
i7 with four plus cores
4GB RAM
50GB of hard drive space
GeForce GTX 670 or equivalent with 4GB of VRAM
High speed internet connection
Steam account and activation
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!