Van játékra való AMD proci?
Nem igazán szeretnék intelt, az AMD-hez ragaszkodok.
Innetről kellene keresgéljetek.
ADM !!!44!!!!!!!négy!!!!
Az még ok, hogy egyszer elírod, de 3-szor????
Processzort csak így szabad venni:
Intel Pentium G3420 (Egy 750k szintjén van)
Intel Pentium G3258 (760k szintjén van és 300ft-tal drágább)
AMD FX6300.
3.Gen I5 (csak szorzózárast,K-s 3.gen i5 drága lesz a hűtő+tuning lap miatt ,egy 4.gen i5 ára lenne).
4.GEN I5
Ha pedig nem engedheted meg magadnak a dedikált videokártyát, akkor AMD-ből (tehát nem adm-ből :) ) az A sorozat (pl. A-6500) jöhet szóba. Erős grafikus magot tartalmaznak és kisebb a fogyasztásuk, mint az Athlonoknak és Phenomoknak. Eredetileg ITX gépekhez szánták őket, de teljesítményükben felveszik a harcot a korábbi, teljes méretű desktopokba szánt amd procikkal is.
Ugye mindig minden attól függ, hogy mire szánod. Alapesetben minden proci alkalmas játékra, csak valamelyik kevésbé, valamelyik meg jobban.
Rövid kérdés: "Van játékra való AMD proci?"
Rövid válasz: "Nincs."
AMD-t én azért nem vennék mert a magok számával kompenzálják a (szánalmasan) gyenge magonkénti teljesítményt. A probléma az, hogy kevés játék használja ki a 6-8 magot, ahol mégis ott ebből nem profitál mert VGA igényesek ezen játékok (BF4).
Az AMD FX legjobb esetben is egy szinten van az I5-el, de inkább gyengébb, főként ha CPU igényes játékokról beszélünk (Guild Wars 2). A bennük található tuning potenciált is csak egy normális cpu hűtővel tudják kihasználni ami 7-9k további anyagi ráfordítás, ennek fényében már nem is olyan kedvező az áruk.
Én is AMD fanboy voltam, Duron óta ezeket a procikat vettem. Aztán beszereztem egy FX 8320-at. 4GHz-ig húzva is szaggatnak a régebbi játékok (2010-2013) egy 35ks procin.
Ha AM3+ alaplapod van, vagy FM2+ és nem opció egy dedikált videokártya, ne vegyél AMD-t.
Nem tudom mennyit szánsz rá de én így venném!
INTEL Core i5-4440 3.10GHz @45 000Ft
ASROCK Z97M Anniversary @20 000Ft
Corsair valamilyan kit 8GB@22 000Ft
Sapphire r9 270 boost @50 000Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!