Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van itt valaki, aki átfogóbb...

Van itt valaki, aki átfogóbb ismeretekkel rendelkezik a Commodore 128D számítógépről, mint én?

Figyelt kérdés

Mivel én semmit sem tudok így valószínűnek tartom, hogy igen.

A helyzet a következő:

Szert tettem egy régi 128D-re. Ő az:

[link]

Teljesen működőképes, mindene jó, bár az összedugdosással kicsit gondban voltam, de sikerült.

Kérdéseim:

1. Milyen parancsok léteznek hozzá? Sehol sem találok magyar nyelvű oldalt.

2. Milyen értéke van ennek így ebben a formában? Ugyanis szeretném eladni.

Válaszaitok előre is köszönöm!

2014. szept. 15. 14:54
 1/6 P.O.C. ***** válasza:
9%

Értéke szinte semmi. Max ha sikerül kifognod egy gyűjtőt kapsz érte 5000 Ft -ot talán.

Nekem Commodore 64 -esem volt még kölyök koromba, emlékszek még pár parancsra. Gondolom ez se tér el tőle lényegesen (bár ki tudja). Pontosan milyen parancsokra vagy kíváncsi?

2014. szept. 15. 15:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

első, legalább néznél meg egy oldalt, ahol ilyeneket kínálnak...

Igenis van értéke, még a sima c64-nek is, ebből a 128d-ből alig csináltak pár darabot.

Gyűjtők nagyon harapnának rá, sajna idő kell, míg eladod, csak sok helyen kell hirdetni.

2014. szept. 28. 17:02
 3/6 P.O.C. ***** válasza:

Én vagy 4 éve egy teljes évig hirdettem az én C64 -em több oldalon párhozamosan. Szép állapotú volt, kazettás egységgel, és 5,25" -os floppy egységgel. Voltak hozzá működőképes kazettáim és floppy -jaim. Az egész mindenségért mindössze 5000 Ft -ot kértem. Még csak jelentkező se volt, hogy alkudjon vagy valami.

Szóval nem a levegőbe beszéltem mikor ezt mondtam.

Persze lehet azóta felkapott retro tárgy lett, ezt nem tudom. Én az enyémet azóta oda adtam ingyen a cigóknak, ne fogja itt a helyet.

2014. szept. 28. 17:15
 4/6 anonim ***** válasza:

1 : A 128(D) hardverileg sokkal jobb mint a C64, csak sajnos ez igazából sose lett kihasználva, legalábbis tudomásom szerint nem készültek pl : játékprogramok kifejezetten 128-ra. A leghasznosabb parancs a 128-on a GO64, ezután már mintha egy C64 előtt ülnél.

2 : A 128D sokkal ritkább mint a C64 (amiből még itthon is tonnaszámra való van eladó, tehát szinte semmit sem ér), de azért annyira nem, hogy nagyot lehessen vele kaszálni. Esetleg érdemes ebay-re is feltenni, 100-120EUR-t talán lehet kapni érte.

2014. okt. 2. 16:43
 5/6 anonim ***** válasza:

A retro cuccoknál az van, hogy minél ritkább, annál többet ér. Nézd meg a Spectrumért mennyit kérnek, pedig anno mennyivel olcsóbb volt, mint a C64.

Egy Amiga ára is elég sok, meg az Enterprise 128-é is.

Én amúgy egy c64-et cakli pakli 20-ért adtam el.

Mondjuk a neten eladni valamit elég bosszantó, folyamatosan foglalkozni kell a hirdetésekkel, hiába árulsz jó áron valamit, ha nem találja meg senki.

Érdemes a hirdetések elejére hozni olyankor, fizetsz érte pár 100 FT-ot, de biztos eladod. Legfeljebb ráteszed ezt az árat az eladandó cuccra.

2014. okt. 18. 20:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem van egy C-128DCR-em. Az ugyanaz, mint a D, csak fémházban.

A C-128-ast elég ritkán használták natív módban, mert tudott C-64-est emulálni. Írd be neki a GO64 parancsot, és C-64 lesz belőle. Arról meg annyi az információ, amennyit akarsz.

2016. márc. 2. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!