Van itt valaki, aki átfogóbb ismeretekkel rendelkezik a Commodore 128D számítógépről, mint én?
Mivel én semmit sem tudok így valószínűnek tartom, hogy igen.
A helyzet a következő:
Szert tettem egy régi 128D-re. Ő az:
Teljesen működőképes, mindene jó, bár az összedugdosással kicsit gondban voltam, de sikerült.
Kérdéseim:
1. Milyen parancsok léteznek hozzá? Sehol sem találok magyar nyelvű oldalt.
2. Milyen értéke van ennek így ebben a formában? Ugyanis szeretném eladni.
Válaszaitok előre is köszönöm!
Értéke szinte semmi. Max ha sikerül kifognod egy gyűjtőt kapsz érte 5000 Ft -ot talán.
Nekem Commodore 64 -esem volt még kölyök koromba, emlékszek még pár parancsra. Gondolom ez se tér el tőle lényegesen (bár ki tudja). Pontosan milyen parancsokra vagy kíváncsi?
első, legalább néznél meg egy oldalt, ahol ilyeneket kínálnak...
Igenis van értéke, még a sima c64-nek is, ebből a 128d-ből alig csináltak pár darabot.
Gyűjtők nagyon harapnának rá, sajna idő kell, míg eladod, csak sok helyen kell hirdetni.
Én vagy 4 éve egy teljes évig hirdettem az én C64 -em több oldalon párhozamosan. Szép állapotú volt, kazettás egységgel, és 5,25" -os floppy egységgel. Voltak hozzá működőképes kazettáim és floppy -jaim. Az egész mindenségért mindössze 5000 Ft -ot kértem. Még csak jelentkező se volt, hogy alkudjon vagy valami.
Szóval nem a levegőbe beszéltem mikor ezt mondtam.
Persze lehet azóta felkapott retro tárgy lett, ezt nem tudom. Én az enyémet azóta oda adtam ingyen a cigóknak, ne fogja itt a helyet.
1 : A 128(D) hardverileg sokkal jobb mint a C64, csak sajnos ez igazából sose lett kihasználva, legalábbis tudomásom szerint nem készültek pl : játékprogramok kifejezetten 128-ra. A leghasznosabb parancs a 128-on a GO64, ezután már mintha egy C64 előtt ülnél.
2 : A 128D sokkal ritkább mint a C64 (amiből még itthon is tonnaszámra való van eladó, tehát szinte semmit sem ér), de azért annyira nem, hogy nagyot lehessen vele kaszálni. Esetleg érdemes ebay-re is feltenni, 100-120EUR-t talán lehet kapni érte.
A retro cuccoknál az van, hogy minél ritkább, annál többet ér. Nézd meg a Spectrumért mennyit kérnek, pedig anno mennyivel olcsóbb volt, mint a C64.
Egy Amiga ára is elég sok, meg az Enterprise 128-é is.
Én amúgy egy c64-et cakli pakli 20-ért adtam el.
Mondjuk a neten eladni valamit elég bosszantó, folyamatosan foglalkozni kell a hirdetésekkel, hiába árulsz jó áron valamit, ha nem találja meg senki.
Érdemes a hirdetések elejére hozni olyankor, fizetsz érte pár 100 FT-ot, de biztos eladod. Legfeljebb ráteszed ezt az árat az eladandó cuccra.
Nekem van egy C-128DCR-em. Az ugyanaz, mint a D, csak fémházban.
A C-128-ast elég ritkán használták natív módban, mert tudott C-64-est emulálni. Írd be neki a GO64 parancsot, és C-64 lesz belőle. Arról meg annyi az információ, amennyit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!