Videokártyából mekkora feszültség jön ki, ha jól sejtem nem nagy (megrázott)?
Figyelt kérdés
Ahogy cseréltem csatlakozót sötétben az asztal mögött matatva hozzáértem és megrázott. Lehet belőle bajom, vagy annyira kicsi a feszültség, hogy nem?2014. szept. 12. 01:52
1/3 P.O.C. válasza:
Még élsz nem? Egyenáram, 12 v és egy pár amper. Amúgy az egyenáram annyiba veszélyesebb, hogy nagyobb a kockázata a vérrögnek. De ha csak épp megcsapott, akkor kutya bajod.
Ne igyál vagy 12 óráig folyadékot.
2/3 anonim válasza:
Szerintem a statikus elektromosság rázott meg.
A gépnek több baja lehet tőle mint neked.
(Máskor ne suhogós joggingban matass a gépben. :) )
3/3 Koplárovics Béci válasza:
Vagy akár hibás földelés és tápegység hiba miatt is rázhat a ház. 12V-ot gyakorlatilag meg sem érzel. Az A (áramerősség) gyakorlatilag lényegtelen, ugyanis 12V stabilizált feszültség esetén az ellenállás határozza meg az áramerősséget (I=U/R), az emberi bőr pedig néhány 10kOhm nagyságrendő ellenállással bír, vagyis mA nagyságrendű áram folyik át. Ezt nem érzed meg, ha megrázott, az nem a belső tápfeszültsége miatt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!