Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokártyából mekkora feszült...

Videokártyából mekkora feszültség jön ki, ha jól sejtem nem nagy (megrázott)?

Figyelt kérdés
Ahogy cseréltem csatlakozót sötétben az asztal mögött matatva hozzáértem és megrázott. Lehet belőle bajom, vagy annyira kicsi a feszültség, hogy nem?

2014. szept. 12. 01:52
 1/3 P.O.C. ***** válasza:

Még élsz nem? Egyenáram, 12 v és egy pár amper. Amúgy az egyenáram annyiba veszélyesebb, hogy nagyobb a kockázata a vérrögnek. De ha csak épp megcsapott, akkor kutya bajod.

Ne igyál vagy 12 óráig folyadékot.

2014. szept. 12. 06:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem a statikus elektromosság rázott meg.

A gépnek több baja lehet tőle mint neked.

(Máskor ne suhogós joggingban matass a gépben. :) )

2014. szept. 12. 06:56
 3/3 Koplárovics Béci ***** válasza:
Vagy akár hibás földelés és tápegység hiba miatt is rázhat a ház. 12V-ot gyakorlatilag meg sem érzel. Az A (áramerősség) gyakorlatilag lényegtelen, ugyanis 12V stabilizált feszültség esetén az ellenállás határozza meg az áramerősséget (I=U/R), az emberi bőr pedig néhány 10kOhm nagyságrendő ellenállással bír, vagyis mA nagyságrendű áram folyik át. Ezt nem érzed meg, ha megrázott, az nem a belső tápfeszültsége miatt volt.
2014. szept. 12. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!