Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges, hogy használat...

Lehetséges, hogy használat nélkül merült a laptop töltője? (Tehát kikapcsolt állapotban volt. ) És miért, vagy mitől van ez?

Figyelt kérdés
2014. szept. 11. 11:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy valamiért bekapcsolódott a laptop.

(Off: a laptop töltője nem tud lemerülni :))

2014. szept. 11. 11:32
 2/5 Tengor ***** válasza:
100%

A töltője nem merül, legfeljebb az akkumulátora.

Az akkuknak van egy természetes kisülésük, merülésük. Ez sok mindentől függ (kezdeti töltöttség, méret, hőmérséklet, pára). Ez a sebesség %-alékokban és hónapokban mérhető.

Ha mondjuk néhány nap / hét alatt teljesen lemerül, akkor az már nem normális, valószínűleg sérült valamelyik cella.

2014. szept. 11. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Kisülési idő. gugléz rá
2014. szept. 11. 12:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Akkor folyamatosan szépen lassan megy a halál fele? És meglehet valahogy tudni, hogy mennyi ideje maradt?

off: Igen, közben rájöttem, hogy elírtam, és töröltem is ezt a kérdés, de úgy néz ki még is szerepel, pedig sajátoknál nincs ott, na mindegy..

2014. szept. 11. 14:01
 5/5 Tengor ***** válasza:

Minden a halál felé megy, de szerintem rosszul érted.

Az önkisülés az lassú merülés. Közvetlenül nem teszi tönkre az akkumulátort. Feltöltöd és használhatod tovább.

Ugyanakkor az akkuknak megvan a maximális feltöltési és lemerítési ciklus száma. Ez minden merítéssel és töltéssel csökken, ezt nem lehet megkerülni.

Túl pontosan nem lehet megbecsülni, hogy mennyi van még hátra. Simán lehet, hogy ma még 100%, és holnap elszáll egy cella, ami viszi magával a többit is.

2014. szept. 11. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!