Tápegység csere, vajon elég lesz ez?
Le akarom cserélni a mostani tápomat, mert gépet bővítek, ehhez kellene megerősítés. A gépben lévő alkatrészek:
- AMD FX-6300 3.5 Ghz-en, alaphűtővel
- 2x4 GB Ram
- 1 db Samsung 500 Gb winchester
- 2 db GTX 480 (egyik ref hűtős, másik Twin FrozR II)
- 3 db 12 cm-es venti
- 1 db 8cm-es venti
Mivel a GTX 480 fogyasztása terhelés esetén 250W, ezért a mostani kis 550-es Chieftec nem lenne elég, ezt néztem ki újnak:
Max. 30.000 ft-om van rá. Szerintetek?
Felesleges újat venned, ha a régi is jó minőségű, márkás, és védelmekkel ellátott. (pfc az hasznos, pl)
én gépem HD 6970 + I7-el fogyaszt 81 Wattot. Crysis 3 közben pedig 155-öt. Nem hiszem, hogy kell nagy táp. (bár, nekem is egy 26.000 forintos 750-es tápom van :D )
én kérek elnézést a lavina elindítása miatt, nem láttam hogy 2 vga van, a 700as táp is kevés hosszútávra kommentet hagyjuk figyelmen kívül, bár az nem tőlem jött, de hülyeség
egyébként egy 650-es fsp raider szerintem elég, feltéve ha nem akarsz később is egy nagyobb kategóriás vga sli-t/crossfire-t de annak szerintem meg jó egy raider 750-es, persze ez már 2 felsőkategóriás kártya alá is elég
Tisztelt 6# kollega. Ne személyeskedjünk légyszíves, hanem a "hülyeség, meg a hadjuk figyelmenkívül" kifelyezések helyett használjuk a "szerintem, vagy a véleményem szerint" kifelyezéseket.
Ha eut be tudjuk tartani, akkor el tudunk kerülni mindenféle anyázást, és egyéb sértegetéseket.
Köszönöm.
[off]
igazad van, elnézésedet kérem, bár attól mindenképpen túlzásnak tartom a kijelentést, véleményem szerint a 700w hosszú távon is elég már
Így már jobban hangzik, de akkor számoljunk.
A kérdező azt modja, hogy a 2 vga megeszik 500 wattot, a processzora pedig 95 wattot alapfeszen, csúcsra járatva.
Ez már majdnem 600 watt, és a többi hardver elemnek is van némi fogyasztása. Pláne, ha feszültséget emel a procin. Így a tápegység játékok alatt 100% fog pörögni, ami nem egészséges hosszú távon.
Ezek az érveim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!