Processzorom csak 800 mhz-en dolgozik a 3400 mhz helyett többi lent? ..
MSI h61m-p32/w8 alaplapomhoz valaki lebirna írni 1 bios updatet lépésről lépésre,hogy hogy bírnám megcsinálni.Gondolok itt arra is,hogy azt is leírjátok,hogy-hogy kell és miket kell mondjuk kiírni a cd-re vagy az usb-re és aztán hogyan tovább...?
Igazából ez azért kellene mert vettem 1 i5 procit és 3400 mhz helyett 800 mhz-en dolgozik mind a 4 mag és még turbója is van a procinak 3800 mhz és az alaplapom specifikációjánál azt írja,hogy támogatott procik:i3,i5,i7
Gondolom,hogy kellene 1 újabb biosz vagy esetleg 1 régebbi ver.
köszönöm
Egy kérdést ne ötször tegyél fel. Nem gondolod, hanem leírták. Ide is másolom a választ:
Bármilyen szakember megoldja 2 perc alatt neked... még a Pistike : "jajj de szakember vagyok" is. Minden utcában lakik ilyen. Kérd meg rá.
MSI lapnál az MSI gyári hardware monitorját lesd meg :
MSI(TM) Intel(R) Extreme Tuning Utility ...
Ott a stress teszt menüpontban tolj,egy CPU tesztet,és láthatod,hogyan változik a terhelés és órajel.
Ahogy írtad:Sok CPU visszaveszi az órajelét,akkorára amekkorát az adott feladat megkíván.
Ha te e-mailt írsz elég neki a 800mhz vagy ekörüli,nem kell oda 3.4ghz
Igen maga az oprendszer is visszaveszi ha az az energiagazdálkodás-ban úgy van beállítva.
energiagazdálkodás->Teljesítménycentrikus beállítás
energiagazdálkodási lehetőségek-> Teljesítménycentrikus Séma beállításainak módosítása alatt a processzor minimális teljesítményét vedd feljebb, a maximumot pedig 100%-ra!
Ahoz hogy ténylegesen megtudd hogy mennyit használ futtass rendszerstabilitás tesztet (aida64). Ez kihozza a maximumot az eszközökből:
Bios beállításaiban is nézelődj hogy ott mennyit enged és hogy mik a lehetőségek.
BIOS frissítését csak szükség esetén.olvasd el a gyártó honlapján hogy egyes verziók milyen javításokat (fix) módosításokat tartalmaznak.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat de megoldottam a problémámat!
Hosszú-hosszú történet és sok mindent próbálgattam a végén meg rájöttem,hogy az alaplap eleme volt a probléma mert utoljára már be se akart kapcsolni a gép és ekkor kivettem az elemet meg visszaraktam és már be is indult a gép és a játékoknál mostmár végre 4 magon 3600 mhz pörög a procim nem pedig 800 mhz.Azt gondoltam is,hogy az alaplapom nem fogja tudni dolgoztatni mind a 4 proci magot max órajelen a turbóval(3800 mhz) de azért a 200 mhz-ért már nem fogok alaplapot cserélni.És hatalmas változás számomra is az i5 az i3 után :)
Engedélyezd a turbo órajelet és amennyiben megkívánja a program (játék vagy egyéb) a nagyobb teljesítményt az órajel automatikusan addig emelkedik amíg kell (vagy amíg a turbo órajel maximumát el nem érte) .
A turbo órajel mértéke állítható.
Ergo lehet a CPU-d 4ghz+
Elvileg kellene bírnia a 3.8-at.
Bár sokszor előforduló félreértés,hogy ha egy CPU 3.8 GHZ és 4.2 a turbója akkor a CPU csak 4-4.1ghz-ig növekedik
Ez nem feltétlen azért van mert valami (táp,lap nem bírja),hanem mert nincs szükség többre.Amennyiben a terhelés magasra ugrik,és a CPU úgy méri fel,hogy esetleg a 3.8ghz-s alap órajel kihasználtságot elérheti a CPU akkor egy bizonyos szint (pl: amint átlépi a 3.5-öt ) amel az órajelen,életbe lép a turbo ,a teljesítménymegőrzés érdekében,mert az alap órajel közelében van és esélyes,hogy szükséges lenne átlépni az alap órajelet ,ezért "előre" gondolkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!