Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzorom csak 800 mhz-en...

Processzorom csak 800 mhz-en dolgozik a 3400 mhz helyett többi lent? ..

Figyelt kérdés

MSI h61m-p32/w8 alaplapomhoz valaki lebirna írni 1 bios updatet lépésről lépésre,hogy hogy bírnám megcsinálni.Gondolok itt arra is,hogy azt is leírjátok,hogy-hogy kell és miket kell mondjuk kiírni a cd-re vagy az usb-re és aztán hogyan tovább...?

Igazából ez azért kellene mert vettem 1 i5 procit és 3400 mhz helyett 800 mhz-en dolgozik mind a 4 mag és még turbója is van a procinak 3800 mhz és az alaplapom specifikációjánál azt írja,hogy támogatott procik:i3,i5,i7

Gondolom,hogy kellene 1 újabb biosz vagy esetleg 1 régebbi ver.

köszönöm

2014. szept. 10. 00:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Mivel nézted ezt az órajelet? Alighanem teljesen normális, amit látsz, desktop processzorok ugyanis régóta visszaveszik az órajelüket (és feszültségüket), ha nem használod ki, rengeteg energiát (és hőtermelést) megtakarítva ezáltal. Indíts el egy Prime95-t, aztán nézd meg újra pl CPU-Z-vel.
2014. szept. 10. 00:11
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nem értesz hozzá, inkább a MSI Live Update 5 -el próbálkozz BIOSt frissiteni, azzal sokkal kevésbé valószinű, hogy elszúrsz valamit.
2014. szept. 10. 00:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Egy kérdést ne ötször tegyél fel. Nem gondolod, hanem leírták. Ide is másolom a választ:

Bármilyen szakember megoldja 2 perc alatt neked... még a Pistike : "jajj de szakember vagyok" is. Minden utcában lakik ilyen. Kérd meg rá.

2014. szept. 10. 02:39
 4/9 anonim ***** válasza:

MSI lapnál az MSI gyári hardware monitorját lesd meg :

MSI(TM) Intel(R) Extreme Tuning Utility ...

Ott a stress teszt menüpontban tolj,egy CPU tesztet,és láthatod,hogyan változik a terhelés és órajel.

Ahogy írtad:Sok CPU visszaveszi az órajelét,akkorára amekkorát az adott feladat megkíván.

Ha te e-mailt írsz elég neki a 800mhz vagy ekörüli,nem kell oda 3.4ghz

2014. szept. 10. 07:05
 5/9 csacsi2 ***** válasza:

Igen maga az oprendszer is visszaveszi ha az az energiagazdálkodás-ban úgy van beállítva.

energiagazdálkodás->Teljesítménycentrikus beállítás

energiagazdálkodási lehetőségek-> Teljesítménycentrikus Séma beállításainak módosítása alatt a processzor minimális teljesítményét vedd feljebb, a maximumot pedig 100%-ra!

Ahoz hogy ténylegesen megtudd hogy mennyit használ futtass rendszerstabilitás tesztet (aida64). Ez kihozza a maximumot az eszközökből:

[link]

Bios beállításaiban is nézelődj hogy ott mennyit enged és hogy mik a lehetőségek.

BIOS frissítését csak szükség esetén.olvasd el a gyártó honlapján hogy egyes verziók milyen javításokat (fix) módosításokat tartalmaznak.

2014. szept. 10. 08:02
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat de megoldottam a problémámat!

Hosszú-hosszú történet és sok mindent próbálgattam a végén meg rájöttem,hogy az alaplap eleme volt a probléma mert utoljára már be se akart kapcsolni a gép és ekkor kivettem az elemet meg visszaraktam és már be is indult a gép és a játékoknál mostmár végre 4 magon 3600 mhz pörög a procim nem pedig 800 mhz.Azt gondoltam is,hogy az alaplapom nem fogja tudni dolgoztatni mind a 4 proci magot max órajelen a turbóval(3800 mhz) de azért a 200 mhz-ért már nem fogok alaplapot cserélni.És hatalmas változás számomra is az i5 az i3 után :)

2014. szept. 10. 15:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Engedélyezd a turbo órajelet és amennyiben megkívánja a program (játék vagy egyéb) a nagyobb teljesítményt az órajel automatikusan addig emelkedik amíg kell (vagy amíg a turbo órajel maximumát el nem érte) .

A turbo órajel mértéke állítható.

Ergo lehet a CPU-d 4ghz+

2014. szept. 10. 16:38
 8/9 A kérdező kommentje:
igen be van kapcsolva a turboo boost és max 3.8 ghz ig bír menni de az alaplapom max 3700 mhz ig bírja 4 magon :)
2014. szept. 11. 16:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Elvileg kellene bírnia a 3.8-at.

Bár sokszor előforduló félreértés,hogy ha egy CPU 3.8 GHZ és 4.2 a turbója akkor a CPU csak 4-4.1ghz-ig növekedik

Ez nem feltétlen azért van mert valami (táp,lap nem bírja),hanem mert nincs szükség többre.Amennyiben a terhelés magasra ugrik,és a CPU úgy méri fel,hogy esetleg a 3.8ghz-s alap órajel kihasználtságot elérheti a CPU akkor egy bizonyos szint (pl: amint átlépi a 3.5-öt ) amel az órajelen,életbe lép a turbo ,a teljesítménymegőrzés érdekében,mert az alap órajel közelében van és esélyes,hogy szükséges lenne átlépni az alap órajelet ,ezért "előre" gondolkodik.

2014. szept. 11. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!