Adott egy vadonatúj vas. Win7 Ultimate telepítés után az élményindexnél elszállt a vga. Mit tudok tenni?
ON: VGA-t rendesen kötötted be? Minden tápkábelek a helyén? Táp milyen pontosan?
OFF: nem segíteni vagyok itt, csak úgy trollkodni. Biztos ezért vezettem hónapokig a toplistákat (csak úgy szerényen megjegyezve)
wdhun: Nem rég a Sapphire HD 7800 -as sorozat fosta black screen -eket, ha egy picit nagyobb és huzamosabb terhelés érte. Pedig a Sapphire a legnagyobb és első számú gyártója az AMD -nek.
Hibáznak bizony mindkét oldalon. De ne robbantsunk ki most megint egy "piros-zöld" háborút.
Kérdező:
Ezen az a Ultimate -en nem hiába akadtul fel, ez a legdrágább verzió sok felesleges szolgáltatással. Aki vásárol, az meg általában oda szokott figyelni arra, hogy vajon kell neki a 60 ezer forintos operációs rendszer, vagy jó neki a 25 Ft -os Home Premium is. Ezért volt ez kicsit gyanús, hogy te megvetted.
Ez az Ultimate a kalózok legkedveltebb célpontja tehát, olyan moddingokat csinálnak vele, hogy nincs olyan driver ami ne akadna ki vele.
De ha tényleg eredeti a rendszer, most annyi csinálhatsz, ami előttem már írtak: Csatlakozók ellenőrzése, kiegészítő PCI-E táp bevan-e kötve? A táp elég erős és/vagy jó minőségű-e ehhez a konfighoz?
Amivel még kiegészíteném:
Érdemes a legújabb driverket leszedni, nem azt ami a géphez volt CD-n. Illetve érdemes fel update -elni a Windows 7 -et.
Valamint az integrált videokártya használatával egy alaplapi BIOS frissítést csinálni.
Ha továbbra se jó, mehet is visszafele a pcx -nek a garancia futárral.
De előtte jól meg kell fingatni FurMark -al, 3DMarkt al, combos játékokkal, video rerendeléssel, stb.
Mert ha csak az élmény index közbe száll el azt még szerintem úgy nem fogják kicserélni.
Sok sikert!
Minden be volt kötve, ellenőriztem, de a boltban szép munkát végeztek.
A táp egy 600W-os CoolerMaster.
Az oprendszernél miért baj, hogy azt vettem? Azt hiszem az az én dolgom eldönteni. És nem is erről szólt a kérdés még mindig.
Nem tudom "megfingatni", mert ha a kártya a rendszerben van, egyszerűen nincs kép, ergó hogyan? Csak HDMI kimenet van, így TV-n használom. VGA kimeneten kártya nélkül van kép, amíg ez az élményindex szarság volt, addig HDMI-n is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!