Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » LCD monitoron beéget pixel,...

LCD monitoron beéget pixel, lehet vele valamit kezdeni?

Figyelt kérdés
Sziasztok azzal a problémával fordulok hozzátok hogy a minap miután megjöttem a suliból, bekapcsoltam a gépet és azt vettem észre hogy a Samsung SyncMaster 940n típusú monitorom bal felső és jobb felső sarkában "beégett/beragadt" pár pixel. Halotnak biztos nem halotak mert a szemből nézve a jobb oldali is ad képet csak éppen az a kék színnél ragadt le, a másik sarokban meg a pirosnál. Próbáltam már külömböző szoftverkkel megjavítani, illetve ez a ceruza meg pici vatás nyomkodós módszert, de egyik sem hozott eredményt. Arra gondoltam hogy így 3 év után a beépített táp gyengült el és nem ad le elég feszkót és így a fölső folyadék kristály cellákhoz nem jut elég áram, garancia már rég nincs, lehet ezzel valamit kezdeni vagy dobjam ki a francba és vegyek újjat?

2014. szept. 8. 19:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Néhány pixel miatt azért ne dobd ki, hanem add el ha hnagyon zavar.

Persze szigorúan csak úgy, hogy felhívod a leendő tulaj figyelmét a hibára!

2014. szept. 8. 19:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Esély van rá hogyha beviszem szervízbe meg tudják csinálni?
2014. szept. 8. 19:40
 3/7 anonim ***** válasza:
62%
Esélytelen. Nem hallottam olyat, hogy valahol is tudnának javítani pixelhibát.
2014. szept. 8. 19:42
 4/7 A kérdező kommentje:
elvileg a beragadt/beégett pixelt szerintem meg lehet csinálni mert pl amikor bekapcsolva nyomkodtam ott meg akkor a pixelnek rendes szine volt. ugy tudom a teljesen halott pixel az amivel nem lehet semmit kezdeni.
2014. szept. 8. 19:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de szedtem már szét lcd kijelzőt, és kb 8 db összeragasztott réteget számoltam meg benne.
2014. szept. 8. 19:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor szerintem egyik ismerösőmnek elpaszolom olcsón, neki ugyanis még mindig nagy CRT monitora van, remélem őt nem fogja az a pár beakadt pixel zavarni. Én meg veszek újat mert engem marhára idegesitenek a hibás pixelek. Tudom messziről fel sem tünik de akárhányszor ideülök és ránézek a monitorra flusztrál hogy ott van olyan pixel ami leragadt az egyk alapszínnél és nem képezi ki másik színnel is a képeket.
2014. szept. 8. 23:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Hazajöttem bekapcsoltam a gépet és érdekes módon szemből nézve a bal felső sarokban valahogyan helyreáltak a pixelek teljesen, a jobb oldalon meg körübelül 3-4 pixel az ami még olyan kéken beragadt, ez lehetséges vagy csak a szemem káprázik már? és ha igen lehet hogy egy idő után magától visszaál?
2014. szept. 9. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!