Ha később szeretnék fejleszteni a gépemen, akkor tényleg ajánlatos már most 700-750W-os tápegységet venni? Vagy pénzkidobás?
A konfig a következő:
I5-4440
MSI H87-G41 PC MATE
Corsair 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT LP
Sapphire R9 280X Vapor-X Tri-X
Thermaltake Commander MS-I (később 2-3 ventilátorral felszerelem)
Én XFX TS 550W (Bronz) tápegységet néztem, de mondták páran hogy már most ajánlatos FSP Aurum S 700W ~ XFX PRO 750W tápegységeket venni. Nem tervezek semmilyen CF rendszert, később maximum egy I7-4770 processzort, meg +8gb ramot a gépbe, plusz a ventilátorok. Videokártyát pedig 3 éven belül biztos hogy fogok venni, ugyanis 1600x900-as monitorra nem tudom minek erősebb?! Szerintetek tényleg megéri most beruházni 25.000 - 35.000Ftos tápegységre, vagy az XFX TS 550W elég lesz később egy R9 3** szériás kártyáira is?
Ebben igazad van. Elég megnézni mennyi egy HD5870-nek a fogyasztása. Ha összehasonlítanál egy HD5870-et egy mostani videokártyával (amely kb. azonos teljesítményt nyújt), sokkal kisebb a TDP-je.
A processzorok terén is igaz, hiszen I7-920 vs I5-4440... Azért van egy kis különbség fogyasztásban.
Erre nem is gondoltam egyébként, mindenesetre köszi! :)
Akkor a tápegységet holnap rendelem, aztán össze is szerelem a gépet.
H97-es lapra pedig nem akartam költeni túl sokat. Mondjuk ez az alaplap sem volt olcsó (17.000Ft, még akciósan vettem PCX-en. Egyedül az alaplapot és a gépházat vettem ott, a többi alkatrész Ipon garis).
Köszöntem! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!