Milyen konfigurációt állítsak össze 150. 000 Ft-ból hogy a mai számítógépes játékokat nagyon jól vigye és pár évig még tartsa a színvonalat?
Számítógépnél pont évekre előre nem lehet vásárolni, egyszerűen ami csúcstechnika, az jövőre bagóért megvehető.
Amit tudok mondani: speciális progikon kívül nemigen használ semmi 2giga, nem kell több, később úgyis olcsón fejleszthető (persze alaplap vásárnál nem árt számítani rá).
Prociból a core2dou még mindíg kielégíti a játékok igényiet, kivéve talán a gta-t, atomerőmű-parkot is lazán elnyel.
Tápból kell egy minőségit venni, nem mind1, hogy hiba esetén csak az füstöl el, vagy viszi a többi alkatrészt is.
Videókariból nem kell drágát venni, 1 alatt úgyis elévül akármit veszel.
Alaplap - ami kielégíti az igényeid.
Winyó - szintén amennyi kell.
... ami ma csúcstechnika...
...használ semmi 2giga ram-ot...
Sry, nem vagyok formában:S
Tökmindegy milyet raksz össze. A mai játékok fognak futni rajta 2 év múlva is, az akkoriak meg... Na azt majd akkor meglátjuk :)
Mindenképp olyan alaplapot válassz, amiben lehet tartalék, ha később bővíteni akarod. Prociból 2-3-4 magos legyen benne, ezt jó ha az alaplap nem BIOS-frissítéssel tudja (mert akkor már az a proci a top körüli bele). Videokártyából olyan 30-40ezer körüli kategória, memóriából nem árt 2x2GB. HDD, optikai meghajtók ízlés szerint.
Amit írtam az mind AMD, mind Intel esetén érvényes. AMD-ből min. Phenom proci, Intelből inkább C2Q mint C2D. Videokártyából: nVidia vonalon 9800GT, de inkább GT240/250, ATI-ból 4850-4870-5770.
18:49 -es válaszolónak:
Én valami ilyesmi config.-ra gondoltam:
CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2,8 Ghz
RAM: DDR III 4 GB 2x2048
VGA: ATI HD5770 1GB/GDDR5 (Sapphire)
HDD: 500 GB
Ez kb. 150,000 Ft.
A többin még gondolkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!