I7-2600 megér 42. 000Ftot, vagy inkább ugyan ezen az áron I5-4460? És ha I7, akkor milyen alaplapot vegyek hozzá 19. 000Ftig?
Teljesen fölösleges, ha csak játékra használnád.
i5 bőven elég a mai, és a következő generációs játékokhoz.
Milyen VGA-t használnál mellé?
azt a plusz 20-30.000 Ft-ot videokártyára költsd
nézd:
semmi értelme az i7-nek játék alatt, ugyanannyi fps-t produkál mint egy i5
VGA megvan (R9 280X), ram 12gb (még előző gépből maradt vissza 4gb, és vettem hozzá egy 8gb-os Corsair KIT-et). Szerintem akkor inkább azt a spórolt pénzt elrakom későbbre, lehet hogy inkább autónak a műszakijára költöm! :D
Gép többi része (alaplap és processzor még nincs megvéve):
Alaplap (akkor I5-höz ez lesz!): MSI H87-G41 PC Mate.
Processzor: I5-4460.
Ram: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT.
Videokártya: MSI TF R9 280X 3GB GDDR5.
Merevlemez: WD 1TB Caviar Blu.
SSD: Kingston HyperX 3K 120GB.
Ház: ZALMAN ZM-Z11 Plus fekete.
Tápegység: EVGA SuperNOVA 750W Gold.
Táp későbbi CF rendszerhez kell majd, ami nagy valószínűséggel 2db R9 290 el lesz, és majd eladom ezt az MSI R9 280X-szet.
Nem érzem szükségesnek a H97-es lapot, ugyanis nem nyújt annyi pluszt.
Seasonic belsős tápot néztem, de ezt az EVGA-t sokan ajánlották.
R9 290 CF...
Felesleges,amire kellene majd az ,arra jobb teljesítményű VGA lesz olcsóbban.
CF-el sokáig el leszek, ezért is döntöttem mellette. Én olyasfajta típusú ember vagyok, aki 200.000-300.000Ftot rá tud szánni a gépre. A mostani gépem, amiről írok ez 3 éve lett véve. A gépház sajnos MicroATX-szes, ezért kell komplett gép csere. HD7750 videokártyám van jelenleg, ez alig van másfél éves, és még garancia is van rá. Processzor pedig valami 2 magos Pentium, plusz a Noname táp és a 3gb DDR2 ram. A gépen amit tudtam volna fejleszteni, az nem érte volna meg a pénzt. És most, hogy előléptettek, kicsivel több a befolyó pénz a kevesebb munka mellett. És mivel régen is szerettem játszani, ezért úgy gondoltam befektetek egy új gépre!
A félre értések miatt mondom ezt; Nem kell gazdagnak elképzelni, csak szimplán van egy munkám az ország határán kívül ahol azért eléggé szépen fizetnek (most). 1-1,5 év alatt össze lehet szedni a megtakarított pénzből egy szép összeget, és én ezt már akkor eldöntöttem hogy gépre fogom költeni. Na mindegy, így is egy kicsit túl személyes lett amit leírtam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!