Most vettem egy 4 magos használt procit jó áron. Meddig kell futtatni a cpu stressz tesztet hogy megtudjam nem e vertek át?
Most az Aida program stressz tesztjét használom ami segítségével fullon van a proci viszont még ígyis tudok gépezni akadás nélkül!
Viszont ha a prime 95 öt használom akkor eléggé megfagy vagyis mást nem lehet csinálni a gépen. Csak a teszt.
Hallottam hogy a prime 95 ből kettőt kell futtatni hogy lefoglalja a 4 magot de nekem már 1 prime 95 től is dolgozik rendesen.
Még mikor beletettem a procit a gépbe akkor youtubeon hallgattam egy zenét és hiába volt előtöltve videó egy kicsit szaggatott de visszaállt!
Ja és a teszteket 30 percig vagy többik több programmal próbáltam és nem állt le szerencsére!
Az első program nyilvánvalóan nem terhelte le teljesen, különben nem tudtál volna semmi mást csinálni.
Nem igazán értem, hogy mit szeretnél kideríteni, működik, a magok számát meg tudod nézni, mivel tudtak volna átverni?
Egy stresszteszt-nek az a dolga, hogy teljesen lefoglalja processzort.
A prime 95 mind a 4 magot dolgoztatja.
8-12 óráig érmese legalább futtatni.
a kérdés az hogy akkor hogyis van ez a prime 95?
És az hogy mikor beszereltem és akadozott az baj?
Lehet valami bajjal adták el ezt akarom kideríteni sajnos már megszívtam ilyen téren :)
A másik meg az hogy a prime 95 ből csak eggyett futtatam és mégis teljesen megdolgoztatta a rendszert szinte nem lehetett semmit csinálni rajta de elvileg ebből kettőt kellene nem?
Nem.
Prime 95 teljesen kihasználja a processzort, tehát mellette mást nem lehet csinálni.
Lehet 2-t futtatni egymás mellett, csak nincs semmi értelme, mivel az össze magot dolgoztatja, akkor is ha csak egyszer indítod el.ű
1. Bekapcsolod a gépet
2. Elindítod Prime 95-öt és úgy hagyod 8 óráig.
3. Leállítod, és kiírja, hogy hány hibát vétett.
Ha 0-t akkor CPU jól működik.
és milyen módba indítsam el?
mert több féle van ami a memóriát is meg ilyenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!