Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyorsabb lesz ez a PC ha...

Gyorsabb lesz ez a PC ha megduplázom a memóriáját?

Figyelt kérdés

10 éves gép

Amd Athlon 1,47 Ghz

512 mb ddr 333 mhz ram

Xp fut rajta

Tudom, elavult gép.

Internetezésre használja a tulajdonosa.

2014. szept. 4. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Gyorsabb bizony.
2014. szept. 4. 13:53
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát ugye a ramnál a méret is számít,de a MHz fontos.

Nem tudom a régi gépeknél hány MHz-s a leggyorsabb ram.

A processzornál a GHz számít és a magok száma.

Ugye 1 magos, tehát minél magasabb a GHz száma annál gyorsabb a cpu.

Ha megduplázod a ramot attól még nem biztos, hogy gyorsabb lesz, csak ha a futtatott programok kihasználják (kihasználnák) a több memóriát.

De azért tényleg kevés az 512 mb.

2014. szept. 4. 13:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Mielőtt vágtáznál memóriát venni, mindenképpen nézd meg az alaplap, vagy az alaplapi chipset specifikációjánál, hogy mennyi memóriát kezel.

Akkoriban volt olyan chipkészlet, aminek ennyi volt a plafon.

2014. szept. 4. 14:09
 4/7 A kérdező kommentje:

megnéztem

3 gb belefér de max 333 mhz-est kezel

Avast memóriát zabál vagy cpu-t?

2014. szept. 4. 14:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom érdemes-e ebbe a konfigba több ramot pakolni, hiszen a processzor is nagyon gyenge.
2014. szept. 4. 15:34
 6/7 anonim ***** válasza:

már magát sodimm ddr ramot találni bele sem lenne egyszerű. (gondolom hogy nem asztali van benne, bár van arra is példa)

so-dimm ddr: [link]

ddr: [link]

2014. szept. 4. 16:14
 7/7 anonim válasza:
Ha adattárolásra használod a géped elég, viszont ha netezésre 2- 3 évente célszerű korszerűsíteni, mivel erőtartalék hiányában belassulnak a gépek. Az egymagos gépek pedig már nem is fejleszthetőek tovább a mai kor elvárásainak megfelelően. Minimálisan duál, de inkább quad procikat célszerű használni és legalább 4 Gb ram, de inkább több legyen a gépben és ez nem is annyira az amortizálódás miatt kell, hanem azért, mert az appok és grafikai, vmint. a magas videófelbontások (stb)egyidejűleg jobban terhelik a pc- det. Tehát netezésre erős gépet célszerű használni, a kor szintjének megfelelőt. Nemcsak a telefonok korszerűsödnek!....
2020. febr. 8. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!