Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kevés lenne a 4 pines az...

Kevés lenne a 4 pines az alaplaba?

Figyelt kérdés

www.pcx.hu weboldalról rendeltem egy általam összeállított gépet. Itthon összeszereltem, bekapcsoltam. A gép egy pillanatra felpörögne de aztán csak zúg. A ventilátorok pörögnek, a videókártya is világít zölden tehát működik. De nem csinál semmit. Az alaplapon 8 pines csatlakozó hely van, de tápegységemen csak 4 pines. Beledugtam elindul vele de azt csinálja amit az imént leírtam. Képet nem ad hisz nem pörög fel. Elképzelhető hogy a 4 pines csatlakozó már kevés? Akkor veszek egy 8 pines átalakítót a 4 pinesre. Van külön egy molexről átalakítható 6 pines csatim de azzal meg se moccan. Egy 12 centis venti van a lapra kötve az sem pörög, amint a tápra kötöm egyből jó. Tehát csak arra tudok gondolni hogy kevés áramot kap a lap.

A gép adatai:

AMD Athlon II X4 760K processzor

Asrock FM2A88M Extreme4+ alaplap

Corsair 8GB DDR3 1333MHz ram

FSP 400W 400-60APN 85+ tápegység

Samsung SH-118BB/BEBE OEM fekete DVD olvasó

Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez

Asus HD7770 videókártya

2014. szept. 3. 19:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A kézikönyvben teljesen egyértelmű, csak az alaplapon aprók a betűk.

Itt van egy színes ábra

[link]

Vagy itt egy másik.

[link]

A tiednek pont ilyen a kiosztása.

A "Dummy" csatlakozóra semmit nem kell dugnod.

2014. szept. 4. 11:28
 12/16 anonim ***** válasza:
#10 Legyél nyugodt, hogy ha az egyszem memória moduloddal gáz van, az alaplapod nem fog bekapcsolni.
2014. szept. 4. 11:30
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszi úgytűnik igazad van ment a plusz.

Teljesen lekopasztottam az alaplapot és sorba raktam vissza mindent.

Amikor nincs benne ram csipog a lap. Amikor belerakom meg se mukkan. Tehát a ram lehet a gond..

2014. szept. 4. 18:11
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 Most már csak azért imádkozz, hogy ne kompatibilitási probléma legyen, mert arra nincs gari.
2014. szept. 4. 22:52
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Később megírom mi lett a vége :)

2014. szept. 4. 23:44
 16/16 A kérdező kommentje:
Elvittem a szervizbe, még a szekértő is elszórakozott vele egy egész napot, mert minden alkatrészt kipróbált külön külön és tökéletesen működött, Együtt viszont valamiért nem akart menni.. a sok szöszölés után végül valószínűleg az alaplap pci-e csatlakozójába por kerülhetett vagy ilyesmi, és ez volt a gond.. tehát a ram-nak semmi baja, ahogy egyik alkatrésszel sem volt gond. Azóta minden tökéletes, a gép nagyon gyors. Köszönöm a segítséget mindenkinek. De szerencsére csak ennyi volt a baja (Y)
2014. szept. 6. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!