Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kevés lenne a 4 pines az...

Kevés lenne a 4 pines az alaplaba?

Figyelt kérdés

www.pcx.hu weboldalról rendeltem egy általam összeállított gépet. Itthon összeszereltem, bekapcsoltam. A gép egy pillanatra felpörögne de aztán csak zúg. A ventilátorok pörögnek, a videókártya is világít zölden tehát működik. De nem csinál semmit. Az alaplapon 8 pines csatlakozó hely van, de tápegységemen csak 4 pines. Beledugtam elindul vele de azt csinálja amit az imént leírtam. Képet nem ad hisz nem pörög fel. Elképzelhető hogy a 4 pines csatlakozó már kevés? Akkor veszek egy 8 pines átalakítót a 4 pinesre. Van külön egy molexről átalakítható 6 pines csatim de azzal meg se moccan. Egy 12 centis venti van a lapra kötve az sem pörög, amint a tápra kötöm egyből jó. Tehát csak arra tudok gondolni hogy kevés áramot kap a lap.

A gép adatai:

AMD Athlon II X4 760K processzor

Asrock FM2A88M Extreme4+ alaplap

Corsair 8GB DDR3 1333MHz ram

FSP 400W 400-60APN 85+ tápegység

Samsung SH-118BB/BEBE OEM fekete DVD olvasó

Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez

Asus HD7770 videókártya

2014. szept. 3. 19:16
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Az is lehet hogy más baj van de nem tudom mi.. Mindent jó helyre dugtam többször ellenőriztem.
2014. szept. 3. 19:34
 2/16 anonim ***** válasza:
nekem is 760k-m van ugyanezzel az alaplappal.csak 4 gb ram es 1gb gddr5 6670 van melette.eloszor nekem is ez volt a problemam.eleg a 4 pines neki siman.nekem az volt a bajom h beindult minden de kepet nem adott.porogtek a ventik stb. utana szetszedtem lent a power,meg resetnel es beraktam ujbol es ment.elotte rosszul volt rarakva a 'tukre'.ugy raktad h a lenti sorban lefele legyen az iras a fentiben meg felfele? nekem egy haverom adta a tanacsot.es nem hittem h ezert nem adhat kepet.de tenyleg ez volt a baj.meg a bios hangszorot is kosd be.bocsanat az ekezetert.remelem birtam segiteni.majd irj hogy mit birtal csinalni vele
2014. szept. 3. 21:33
 3/16 anonim ***** válasza:

A 4 pines ATX csatlakozó elég, ha nem akarod tuningolni a gépet. Egy HD7770-es kártyával nem is lenne értelme.

A 6 pines csatlakozó a videokártyához kell, azt bele ne szuszakold a 8 pines foglalatba.

Ellenben ha a videokártyának még nem adtál külön tápfeszültséget a 6 pines csatival, akkor azt tedd meg iziben.

2014. szept. 3. 21:36
 4/16 A kérdező kommentje:

Elsőre válaszolva: úgy raktam mindet hogy az írás felfele néz. De akkor mepróbálom azt amit te mondtál :)

Másodikra: van átalakítóm mert az előző gépbe kellet de az újban már van a tápegységen hozzá. De köszi :)

Köszönöm a segítséget és megpróbálom!

2014. szept. 3. 21:46
 5/16 anonim ***** válasza:
első vagyok.majd írj
2014. szept. 3. 21:48
 6/16 A kérdező kommentje:
A + - miatt nem mindegy nyilván. De sajnos ugyanaz a helyzet :/ elindul a gép, pörög a venti, de az alaplap nem moccan, nem csipog pedig annak a hangja is a helyén van. Itt az alaplap könyve is. A vezetéket ugy dugtam vissza ahogy te irtad de sajnos nem jo igy sem.
2014. szept. 3. 22:04
 7/16 anonim ***** válasza:
Szedd ki az összes memóriamodult és egyesével próbáld ki őket. (Gondolom nem egyetlen 8 GB-os modulod van)
2014. szept. 3. 22:16
 8/16 A kérdező kommentje:
1db 8Gb van benne
2014. szept. 3. 22:22
 9/16 anonim ***** válasza:

"Szuper" Kérj kölcsön valakitől egy kisebb modult és próbáld ki azzal.

Az alaplap támogatási listájában ekkora modulok nem nagyon szerepelnek. (Ez mondjuk nem jelent túl sokat)

[link]

Az alaplap kézikönyvének a 25. oldalán találod, hogy pontosan hova kell dugni a 4-pines ATX csatlakozót.

2014. szept. 3. 23:21
 10/16 A kérdező kommentje:
Itt nem a ram a gond hanem az alaplap valamiért nem kapcsol be. Elképzelhető hogy a front panel bekötése a gond de hát de hát a kézikönyvbe se teljesen egyértelmű a leírása.. lehet inkább szakember lesz ebből..
2014. szept. 4. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!