Sürgős konfig kérdés?
Összeállítottam egy konfigot. Tartalma röviden:
CPU: Intel Core i5-4670k
VGA: AMD Radeon R9 280x
Alaplap: ASRock Z97M Pro4
Megkérdeztem 2 informatikus ismerősömet, hogy ez a konfig játékra mennyire jó. Mind a ketten azt mondták, hogy valami AMD Phenom II processzort vegyek, mert az jobb az Intelnél. Ez mennyire igaz?
Videokártyára pedig azt mondták, hogy inkább nVidia GTX 750-et vegyek, mert az éri meg jobban, játékra is. Ez mennyire igaz?
Most 2 dolgon gondolkozok:
A két ismerősöd retardált
Egy troll vagy
Mert mérföldekkel jobb az első konfig,még csak árkategóriában se hasonlít.
Többször annyi FPS-ed lenne az elsővel mint a másodikkal.
Nehogy már olyan gyenge procit pakolj bele egy low-budget videokártyával az erős i5 proci és a GTX 750-hez képest brutálisnak számító R9 280X helyett...
Erre csak azt tudom mondani, hogy ha megállítasz valakit az utcán és megkérdezed mi a foglalkozása, 99,8%-ékuk azt fogja mondani, hogy informatikus... :-)
Mindenesetre a sok Intel-és-ATi (AMD Radeon) fanatikus elgondolkozhat ezen a talán troll-talán-nem-troll kérdésen... :-)
Végülis ha megnézzük a processzort alaposabban, sokan azt mondják, hogy az AMD Phenom II ráver az FX szériára is... :-) ...mert sokan arra hivatkoznak, hogy a legtöbb program kevesebb szállra van optimalizálva...
Az nVidia az meg alapból jó, minőségi és megbízható mind játékra mind munkára... ...ahogy egyik itteni klubbtársam is mondta, az ATi Bitcoin-bányászatra kiválló... :-)
Tehát szerintem ne retardázzunk le senkit, csak nézzünk részletesen utánna a dolgoknak! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!