Ez tényleg így van Full Hd-s laptopoknál?
Most szándékszom egy ilyen laptopot venni:
De olvasgattam a kijelzőkről és ezt találtam:
"FULL HD (1920x1080) előnye: Nagy munkafelület (pl: PhotoShop), kiváló betekintési szögek, valós színek és élesebb kép (még a játékok is szebben mutatnak).
FULL HD (1920x1080) hátránya: Játékok futtatása natív (legnagyobb) felbontáson leterheli a VGA-t, ugyanis a grafikus vezérlőnek több képpontot kell mozgatnia, valamint drágább mint HD-s testvére.
Egy mezei felhasználó mit mondana erre? „Megveszem az 1920x1080-as kijelzővel szerelt modellt és ha játszok akkor lentebb veszem a felbontást”. Természetesen ez kivitelezhető, de azt tudni kell a TFT kijelzőkről, hogy képük natív (legnagyobb) felbontáson ad szép képet. Ha egy FULL HD (1920x1080) kijelző felbontását 1366x768-ra állítjuk, akkor a képe homályos lesz, mivel ugyan a felbontás állítható, a fizikai képpontok száma sajnos már nem. Ez bizony játékok futtatása esetén azt eredményezheti, hogy a közeli és távoli képpontok is homályosak lesznek. Utóbbi kifejezetten zavaró lehet, kiváltképp egy lövöldözős játék esetében, ugyanis a messziről lövöldöző ellenséget nagyon nehéz lesz kiszúrni az elhomályosodott tájban."
( [link]
Ez tényleg így van? Magyarul, ha megveszek egy full hd-s laptopot és játszani akarok vele, akkor nem tudom levenni a grafikát,mert homályos lesz a kép?? Akkor jobban járok ha egy sima HD felbontásút veszek??
A nagy felbontás előnye a kicsivel szemben, hogy több pixel fedi az adott felületet. Ha kisebb felbontásban játszol, mint amit a monitorod natív felbontása, akkor szét kell húzni a képet, ami emiatt "homályosabb" lesz. Zoomolj rá egy képre, kb ugyanazt fogod látni.
Meg lehet szokni az alacsonyabb felbontást, de nyilvánvalóan nem lesz olyan szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!