Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A videókártyámon hűtőt cserélt...

A videókártyámon hűtőt cseréltem, mégis 90 fokos játék közben?

Figyelt kérdés

Egy alap GTX 480 hűtőjét cseréltem le egy GTX 480 Twin Frozr II hűtőjére. Sérülésmentesen leszedtem a régi, a processzorról letakarítottam a száradt pasztát, és újra pasztázás után felraktam az "új" hűtőt. Itt azonban jött egy furcsaság:

- játék közben ha leteszem az asztalra akkor a 87 fokos volt, és (a játék tálcán volt) a hőmérséklet csak nő, szépen lassan (93ig ment fel, mikor kinyomtam a játékot).

Kérdésem az lenne, mi lehet a gond? Rossz pasztát használtam (csak azért, mert ez egy 6000 ft-os, az eladó szerint legminőségibb paszta? a hűtő tökéletesen rajta van.. Láttam a régi tulajánál ezt a hűtőt, és ott játék alatt 60 fok fölé nem ment.. itt meg 90 környéke néha..

2014. aug. 30. 18:53
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Mellesleg pont ezért cseréltem le a hűtőt, mert a régivel (referencia hűtő) állandóan 80-90 fokon ment..
2014. aug. 30. 19:00
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem tetted rá vastagon a pasztát??
2014. aug. 30. 19:13
 3/12 A kérdező kommentje:
nem, erre direkt figyeltem. a paszta szürkés szinu (gondolom aluminiumos?), nem lehet az a gond? mármint hogy másik paszta kellene? illetve figyeltem, nem folyt mellé sehol, az sem igen gond.. megmondom őszintén, egy kicsit furán hangzik, de olyan minthogyha a hűtő fordítva működne.. mikor felpörög a venti jobban melegszik. pedig csak egy féle képpen lehet feltenni.
2014. aug. 30. 19:17
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sikerült letesztelned, hogy nem a videokártya hűtésével volt a gond már eredetileg sem.

Amiket a különböző fórumokon írnak, abból úgy tűnik, hogy 80-90 C°ennél a kártyánál normálisnak számít, még ha a hajunk szála az égnek áll tőle akkor is.

2014. aug. 30. 19:22
 5/12 anonim ***** válasza:
#3 A ventilátornak a hűtőbordára kell nyomnia levegőt.
2014. aug. 30. 19:25
 6/12 anonim ***** válasza:
Amúgy a paszta az azért szürke mert ezüstözött. De amúgy milyen a paszta tipusa mi van ráírva?
2014. aug. 30. 19:26
 7/12 A kérdező kommentje:
Arctic MX-4 a paszta.
2014. aug. 30. 19:27
 8/12 anonim ***** válasza:
A venti jól áll fujja a levegőt a hűtőre?
2014. aug. 30. 19:31
 9/12 A kérdező kommentje:
amennyire látom/érzem igen
2014. aug. 30. 19:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Akkor ha elé teszed a kezed akkor nem a kezedre hanem a bordára fujja? Igy talán érthetőbb.
2014. aug. 30. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!