Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan bővíthetű egy netbook...

Hogyan bővíthetű egy netbook memóriája?

Figyelt kérdés
Elnézést, ha nagyon evidens dolgot kérdezek, de a helyzet a következő: menyasszonyom pár éve kapott egy Asus netbookot. Alapvetően egészen jó, de már az elejétől úgy tűnt, hogy az 1 GB RAM egy kicsit kevés a maradéktalan örömhöz. Én nem vagyok teljesen hülye a számítógépekhez, viszont a hardver részében nem vagyok valami erős (bár szereltem már be dolgokat). Bővíthető a memória, és ha igen hogyan (mert ugye itt nem olyan egyszerű szétszedni a gépházat sem)? Minek nézzek utána, ha venni akarok még memóriát, és hogyan lehet beszerelni?

2014. aug. 29. 07:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Én eddig csak notebookot, nagyobb laptopot szereltem. Azoknál általában van egy kisebb-nagyobb fedél, amit kb. 2 csavar tart. Ha azt leszeded, alatta simán cserélhető, bővíthető a memória. Tehát általában nem kell szétszedni teljesen.

Netbookkal még nem volt dolgom. De merem feltételezni, hogy ott is így megy általában.

Milyen kell, hogyan kell, stb. kérdések:

- először derítsd ki a pontos típusát

- utána ki lehet deríteni, hogy bővíthető-e, milyennel, maximum mekkorával

- illetve annak is utána lehet nézni, hogyan lehet szétszedni, bővíteni

Ha ide leírod a tpusát, talán tudok segíteni is. Vagy valaki más.

2014. aug. 29. 09:36
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Hogy még mennyire nem vettem a fáradságot, hogy a kérdéssel komolyan is foglalkozzam, azt bizonyítja, hogy csak ma vettem észre ezt a netbook hátulján:

[link]

(persze én csavaroztam le)

Ez ugye az, amire gondolok, és itt lehetne a memóriát cserélni? Egyébként mint látható egy Eee PC 1005PE típusról van szó, és emlékeim szerint lehetett 2 gigás memóriával is venni, de ebben azért nem vagyok olyan biztos. Azóta valami videót is találtam a memóriabővítésről, de azért kíváncsi vagyok az itteni véleményekre is, ha még van.

2014. aug. 29. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, ez egy DDR2-es notebook RAM.

Itt lehet cserélni, és ahogy látom, csak egyet lehet beletenni.

Ez:

- DDR2-es (vagy DDR II-es)

- 667 MHz-es

- 1 GB-os

Ez a hivatalos oldala:

[link]

Azt írják, hogy legfeljebb 2 GB-ig bővíthető.

Akár innen is választhatsz:

[link]

Én a Kingston márkát ajánlom, pl.:

[link]

Szerintem jó lesz bele.

A kicseréléshez:

A képeden a bal oldalán vannak az érintkezői.

A jobb oldalán kell lenyomni gyengéden. Utána ferdén kifelé fog állni.

Ekkor egyszerűen ki kell húzni jobb-felfelé.

Visszarakni ugyanígy kell csak fordítva: az érintkezős felét óvatosan belenyomod a bal oldalon lévő foglalatba. A memóriamodul ilyenkor még ferdén álljon (a jobb oldali fele felfelé álljon kicsit). Ha nem tudod jobban belenyomni a foglalatba, akkor már lenyomhatod a jobb oldalát, amíg be nem kattan a két fém kapocs az oldalán.

UI: máskor takard ki a Windows matrcáit szerintem.

2014. szept. 1. 08:45
 4/5 anonim ***** válasza:
matricát* reggel van :D
2014. szept. 1. 08:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A matricát észre sem vettem. Nem is értem, minek rakják oda...
2014. szept. 1. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!