Melyik TÁP jobb ehhez a konfigurációhoz? ( Többi lent )
1. Chieftec 600W Smart tápegység (CTGPS600A8) ---> [link]
2. Cooler Master Elite Power 600W Black tápegység /RS600-ACABM-M2-M4/ ---> [link]
Konfig:
- Alaplap(Motherboard): Alaplap: ASROCK 960GM/U3S3 FX
- Processzor(CPU): AMD Bulldozer x6 FX-6100 3.3GHz AM3+
- Videokártya(GPU): Asus AMD Radeon HD 7700 1GB OC
- Felbontás(Resolution): 1920x1080 (FULL HD)
- Memória(RAM): 8GB DDR3 1333mhz (Dual-Channel)
Nem a táppal van gond, hanem az alaplappal.
Azért ingadozik.
Nem véletlenül mondjuk, hogy fx alá nem szabad fapados alaplapot venni.
Nem véletlen szidtuk a gépet.
Vagyis lehet gond a táppal is, de nem tartom valószínűleg.
Mit tapasztalsz használat közben?
a 960-as chipset nem túlzottan szereti az FX procikat, sőt ha jóltudom eredetileg nem is annak szánták, csak a gyártó tette hozzá, hogy kezelni tudja az fx szériát.(sima am3-ra tervezték nem am3+-ra)
ha hülyeséget írtam ezzel, akkor javítsatok.
tápnak meg: fsp 460
2 éve használom a gépet és nem volt eddig semmi gond és volt már bent bevizsgáláson az alaplap, videokártya és a tápom. Tápomat javítani kellett és a többi komponens pedig túlterhelés mellett is állta a helyét. PCX nekem egyfolytában azt mondogatja, hogy a TÁPOM a gyenge meg minden, igazéból 2 hónapom ment rá erre az egészre .. PCX nem tudja kezelni a garanciát normálisan, ezért ajánlom nektek, hogy a PCX-nél ne vegyetek semmit. leakarom lezárni az ügyet, hogy veszek 1 új tápot és kész. amúgy ezeket -->
https://www.youtube.com/watch?v=kW844jm69sU&list=UU3jlH5_Ytj..
https://www.youtube.com/watch?v=CGObG1SNoSk&list=UU3jlH5_Ytj..
De szeretném ha a kérdésre válaszolnátok mert nem tudok venni olyan drága tápot... :) és ezek nem HKC tápok azért .. nem mondhatjátok azt, hogy egy szar.
Az hülyeség, hogy nem elég egy 400-as táp, mert egy jó minőségűnek elégnek kell lennie. A Hexa nem egy világmegváltó táp, de azért nem rossz cucc. Elégnek kell lennie.
Nálunk itthon ennél nagyobb fogyasztású konfigot visz el egy FSP 400 60APN 85+
Jó lenne mondjuk, ha ki tudnád próbálni egy másik táppal is a gépet, főleg, ha volt már vele gond.
Illetve jó lenne lefuttatnod pár tesztet a gépeden: pl Furmark a vga-nak (max felbontáson, amit a monitorod támogat, illetve mindent maxra tolva, hogy kapja rendesen a terhelést, menjen folyamatosan 100%-on) illetve a processzort meg Intel Burn Testtel, vagy Prime95-tel terheld
Aida64-gyel nézd azért közbe a hőmérsékletet.
Az előző videokártyámnak az órajele 1120mhz volt ( Amit kicseréltek mert hibás volt ) és azt a kártyát cserélték és amit visszakaptam annak már az alapórajele 1170mhz ... és erre mondták azt, hogy "éppen elbírta az előző videokártyámmal", és mivel ennek több az órajele több a fogyasztása is ... ezért már a táp nem bírja ...
Szóval ennyi az egész és igazából ne engem izéljetek ezért, hogy ez 1 hülyeség .. hanem a PCX-nek a szaktudását oltsátok, mert látjátok ... ezt mondják és ezt én is fasságnak tartom de hát ez van .. veszek 1 új tápot és kiderül, hogy ez volt a hiba .. a régi FSP tápomat beadom bevizsgálásra és a PCX úgy fogja elküldeni, hogy mindenképpen cseréljék .. max lesz 1 pót tápom.
De kérlek válaszoljatok már a kérdésemre ...
A kettő közül egyiket sem.
CTG500 jó lenne, ha olcsón akarsz jó tápot venni
Egyébként én a vga-ra gondolnék.
Azóta jön elő a hiba, mióta meg van a vga?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!