Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Most akarok venni hűtő ventill...

Most akarok venni hűtő ventillátort a gépházamba?

Figyelt kérdés

Van egy Zalman Z3 Plus fehér gépházam ( alapból 4 ventit tartalmaz )

Ezt bővíteni szeretném 2db ArticCooling ventivel.

Az 1ik 12cm-es másik 8cm-es,azt nemtudom hogy a csatlakozónál mit kell figyelni?vagy csak egy csatlakozó van? meg azokat majd a tápba kell bedugni vagy az alaplapba?

(Lehet hülye kérdés,kérlek ne negatív kommenteket írjatok köszi :) ) (nem én raktam össze a gépem)

Táp: Sharkoon WPM 700W

Alaplap: Gigabyte Z97p-D3

2014. aug. 27. 20:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha jól számoltam, akkor az alaplapodba4 ventilátor kötkető. Egy a processzoré, és három rendszerhűtő.

Ha ennél töbet akarsz, akkor azt vagy közvetlenül a tápra kötöd, vagy pedig veszel egy előlapi panelt, amit egy 3,5" vagy 5,25" -os bővítőhelyre lehet betenni.

Ettől függetlenül, ha rám hallgatsz, nem teszel további ventilátorokat a házba, mert nem javít a légáramláson, csak több zajt csinál. A mostani elöl egy, hátul egy és felül kettő (legalábbis én így szerelném) bőven elegendő.

Ha valamelyik nem jól teljesít (kicsi a légszállítása, zajos), azt cseréld le, és kész.

2014. aug. 27. 20:50
 2/5 Gábor_79 ***** válasza:
Ja, valóban. Több ventilátor nem feltétlen sokszorozza meg a légáramlást. Vannak különféle elosztók, 3 és 4 pinesek, + sima molex táp elosztók. A 4-es az PWM-es, amit legtöbbször processzorhűtőn alkalmaznak. [link] a 3 pines, [link] 4 pines. Ezek különféle módon szabályozzák a fordulatot. A 3 pines feszültség-csökkentéssel, a 4 pin PWM impulzusokkal. A molex sehogysem [link] maximális fordulaton hajtja.
2014. aug. 27. 21:09
 3/5 Gábor_79 ***** válasza:
Félreérés elkerülése végett: nem az elosztók szabályoznak.
2014. aug. 27. 21:11
 4/5 A kérdező kommentje:
1 ventit mindenképp akarok egy 12cm-eset előre,mert annak megvan a helye,és mikor játszok érzem hogy melegszik,engem a hangja nemzavar :)
2014. aug. 27. 21:19
 5/5 anonim ***** válasza:

#4 Most egy ventilátor nyomja be a házba a levegőt elöl és három kifelé hátul és felül.

Ha előre beteszel még egy légkavarót, attól a három kifelé dolgozó ventilátor nem fog több levegőt szállítani.

2014. aug. 27. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!