Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Bármilyen alaplapba bármilyen...

Bármilyen alaplapba bármilyen videokártya kompatibilis?

Figyelt kérdés

Használhatóbbá szeretném tenni régi, elavult számítógépem.

A gépben Gigabyte GA-K8VM800M típusú alaplap van, és ehez szeretnék egy Gigabyte 210 1GB DDR3 GV-N210SL-1GI videokártyát. Lehetséges ez?

Ha esetleg nem, akkor milyen videókártyát ajánlotok?

A hivatalos oldalon semmi olyat nem találtam, ami kitérne a videokártyákra.

2014. aug. 26. 16:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem lehetséges.

Az alaplapon AGP foglalat van, ez volt régebben a videokártyák csatolófelülete.

De évekkel ezelőtt a PCI-E (PCI Express) leváltotta. Ez gyorsabb, stb. és már ebből is többféle van. (Bár azok kompatibilisek egymással, ha jól tudom.)

A videokártya, amit kérdeztél, szintén ilyen PCI-E -s. Tehát nem jó az alaplapodba.

AGP-s videokártyát keress, ha mindenképp csak azt akarsz venni, de valószínűleg csak használtat fogsz találni. De én a helyedben elgondolkoznék egy újabb gépen, akár használtan is.

Ajánlani nem tudok, bocsi.

(Egyébként az alaplapodon van sima PCI foglalat, de az nem azonos a PCI-E -vel!)

2014. aug. 26. 16:44
 2/4 kata kata ***** válasza:
2014. aug. 26. 16:47
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

A leírás alapján ebbe vagy AGP-s vagy PCI-os videokártya mehetne...

Ami videokártyát kinéztél, az meg PCI-Expresses:

[link]

Az, hogy nVidia videókártyát választottál az okos emberre valló cselekedet volt... :-)

De ha nagyon az elvárásaid, akkor össze kéne jobban húzni a gatyamadzagot, és venni egy jobb alaplapot, nameg van ennél jobb nVidia is... :-)

2014. aug. 26. 16:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! :)
2014. aug. 26. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!