Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyors kérdés help plz?

Gyors kérdés help plz?

Figyelt kérdés

Intel DP965LT PCI-express alaplapom van: kb 6 éves vagy több.

Ilyen RAM van benne gyárilag:

GOODRAM DDR2 PC2-5300 240 PIN 667 MHZ 1024MB.

1. kérdés: ram bővítés szempontjából milyen értékeknek kell egyeznie a gyárival? Tehát pl. 667mhz legyen minden ram? ugyan az a gyártó legyen minden ram?

2. ha veszek egy szinte majdnem ugyan olyan ramot mint a gyári az ebay-en, csak annyi a különbség hogy az a ram AMD alaplaphoz jó, attól működne az az intel alaplapomban?

köszi, bocs h ide írtam de sürgős!

2014. aug. 24. 08:40
 1/8 anonim ***** válasza:

A te alaplapodba DDR2 ram kell. Ez al egfontosabb,.

Az órajelek (MHz) annyiban, hogy a leglassabb memória sebességével fog működni az összes modul. 800 HMz-es a leggyorsabb ami beletehetsz.

Az alaplap képes a kétcsatornás memóriakezelésre, vagyis ha két egyforma modult raksz bele, akkor Dual Channel-ben fog menni, ami némileg gyorsabb.

És maximum 8 GB ramot kezel a lap.

És bizonyos memóriamennyiségen felül 64 bites oparációs rendszert kell használnod.

[link]

2014. aug. 24. 08:59
 2/8 A kérdező kommentje:

ok de van egy valami amit nem értek:

letöltöttem a CPUID (CPU-Z) programot amin le vannak pontosan írva a számítógép adatai beleértve a ramot.

A ram órajele a cpu-z program szerint 333 mhz...na most akkor melyik az órajele a RAM-omnak? 667 vagy 333? Mert a ram típusát megtekintve 667mhz-t ír.

667 mhz a maximuma és amúgy 333 mhz-n fut vagy mi? :S

2014. aug. 24. 09:10
 3/8 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a memória jó lenne?

2014. aug. 24. 10:17
 4/8 anonim ***** válasza:
#2 DDR jelentése double data ram. A programod a valódi órajelet mutatja, amit fel kell szorozni kettővel.
2014. aug. 24. 10:58
 5/8 anonim ***** válasza:
#3 Jó, persze.
2014. aug. 24. 10:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Ilyen árért nem érdemes az eBay-en üzletelni

[link]

2014. aug. 24. 11:13
 7/8 A kérdező kommentje:

Kösz az infót nem tudtam eddig hogy a DDR mit is jelent! :D

Utsó két kérdés:

1. Ahhoz hogy a dual channel működjön, pontosan ugyan olyan ram kell mint a gyári? Vagy elég ha DDR2 PC2-5300 667 MHZ 1GB ramot veszek?

2. Mi az az "SDRAM"? Röviden dióhéjban?

Köszi az eddig adott válaszokat!

2014. aug. 24. 11:25
 8/8 anonim ***** válasza:

1. Nekem eddig csak az azonos modulok működtek dualban

2. [link] (google a te barátod is)

2014. aug. 24. 12:41

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!