Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sapphire R9 280?

Sapphire R9 280?

Figyelt kérdés

Már volt hasonló kérdésem de most már kártya vásárlás előtt vagyok és biztosra szeretnék menni....

CPU

Intel Core i5 3470 3.20GHz

RAM

8,00GB Dupla-csatorna DDR3

Alaplap

ASUS P8B75-M LX

Grafika

NVIDIA GeForce GTX 650 (MSI)

Táp:

Cooler Master Elit Kinght 500W

A videó kártyámat cserélném erre a tipusra:

[link]

A kérdésem az volna hogy az alaplapom kompatibilis ehez?

Az alaplapom: [link]

2014. aug. 22. 09:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az a baj hogy én is inkább Gtx770 vásárolnék de sajnos az ilyen 70 000ft-tól kezdődik és sajnos erre nincs keretem :) de ha tudtuk ajánlani R9 280 hoz hasonlóan jó videókártyát hasonló árban nagyon hálás lennék :)
2014. aug. 22. 20:40
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Mondom, ha van eszed csak és kizárólag nVidia-t veszel! :-)

...és ezt nem azért mondom, mert nVidia fanatikus vagyok, vagy mert utálom az ATi (AMD Radeon) kártyákat... :-)

Természetesen a Radeon-őrültek mindig az ár/érték, meg a gyorsaságra fognak hivatkozni, jaaa vagy a fogyasztásra... ...én ezt sem vitatom! :-)

Én csak azt mondom, hogy ha egy megbizható kártyát akarsz, akkor nVidia... ...amely mindig az ATi (AMD Radeon) kártyák után fog kullogni néhány paraméterében, de az én kezemen tényleg sok gép keresztülfut, tudom mit beszélek!

De az lenne a legtutibb, ha vennél egy Radeon-t, meg egy nVidia-t, és aztán Te jönnél rá magadtól... :-)

(és miért akarnál méregdrága kártyákat? Hiába veszed meg a csúcsot, ugyanúgy pár éven belül azt is cserélni fogod, addig meg bármelyik kártyával elleszel)

...és hogy lásd, hogy nem akarok én mindenkinek jót, ezért ajánlok neked egy Radeon 280 videokártyát:

[link]

Jó az árérték aránya! :-) (60 alatt vagyunk)

...és übereli az összes nVidia kártya memóriasávszélességét... A fogyasztásról nem is beszélve! HAJRÁ!

2014. aug. 24. 08:16
 13/13 anonim ***** válasza:

"Mondom, ha van eszed csak és kizárólag nVidia-t veszel! :-)" - és pénzed.

"...és ezt nem azért mondom, mert nVidia fanatikus vagyok, vagy mert utálom az ATi (AMD Radeon) kártyákat... :-)" - az ATI elég rég megszűnt, és beleolvadt az AMD-be. Hogy mit beszélsz itt össze, azt te sem tudod.

"Természetesen a Radeon-őrültek mindig az ár/érték, meg a gyorsaságra fognak hivatkozni, jaaa vagy a fogyasztásra... ...én ezt sem vitatom! :-)" - nagyszerű, akkor minek jósolod meg előre...? Amúgy pedig mi áll az nVidia mellett? Csak azt ne mondd, hogy a megbízhatóság, mert ezalatt írod, hogy 3 év múlva úgyis lecseréled a kártyád, aztán addig még van rá garancia.

"Én csak azt mondom, hogy ha egy megbizható kártyát akarsz, akkor nVidia... ...amely mindig az ATi (AMD Radeon) kártyák után fog kullogni néhány paraméterében, de az én kezemen tényleg sok gép keresztülfut, tudom mit beszélek!" - a te kezeden keresztülfutó PC-k biztosan az ilyen fajták: [link] , ami olyan szar az áráért, hogy nehéz rosszabbat összerakni. Meg persze összerakáskor nem érződik a dolog, és ha már itt járunk, én nVidia-ról váltottam AMD-re, és meglepően stabilabb lett minden játék futása, holott teljesítményben kb. ugyanott voltak. Vajon véletlen?

"De az lenne a legtutibb, ha vennél egy Radeon-t, meg egy nVidia-t, és aztán Te jönnél rá magadtól... :-)" - ez most bukott meg. Rengeteg tapasztalat szól ez ellen, meg mellett, egy példa nem érv.

"(és miért akarnál méregdrága kártyákat? Hiába veszed meg a csúcsot, ugyanúgy pár éven belül azt is cserélni fogod, addig meg bármelyik kártyával elleszel)" - erre fentebb hivatkoztam.

"...és hogy lásd, hogy nem akarok én mindenkinek jót, ezért ajánlok neked egy Radeon 280 videokártyát:" - pszichológiai hatást nem értél el, de legalább sikerült egy jó ár/érték arányú videokártyát ajánlanod.

2014. aug. 24. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!