Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire jók az SSHD-k?

Misi0023 kérdése:

Mire jók az SSHD-k?

Figyelt kérdés

Egy jó laptopot szeretnék venni, lehetőleg ssd-vel. Az alsó árkategória tele van sshd-s notikkal (ált 500gb hdd és +8gb ssd). Mire jó ez a hibrid meghajtó?

Win-t nem lehet 8 gb-re tenni. Akkor meg hogy gyorsitaná a rendszert? Arra kéne a progikat tenni? Vagy valami plusz memória?

2014. aug. 21. 23:03
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az SSHD egy hibrid megoldás, fél úton foglal helyet a HDD-k és az SSD-k között. Egy szabvány méretű 2,5”-es csomagon belül találunk egyaránt helyett kapott egy normál 1TB-os HDD, és közös vezérlőre kötve egy 8GB-os NAND flash lapka is. Ez utóbbi 8GB-os modult nem érjük el szabadon, gyakorlatilag nem is látjuk, így a közhiedelemmel ellentétben nem tudunk rá operációs rendszert telepíteni, és nem is kell attól tartani, hogy ráfér-e (valószínűleg úgy sem jönne össze). Az operációs rendszer felé egy meghajtóként látszódik, a trükk pedig a vezérlőben van. Folyamatosan figyeli a merevlemez terhelését, és azon fájlokat, amiket gyakran szoktunk használni, áttükrözi az SSD részegységre, így ha legközelebb szükségünk lesz rá (például az éppen betöltődő operációs rendszer, vagy alkalmazás apró fájljai esetén), akkor azt már SSD-hez közeli sebességgel fogja elérni.

[link]

2014. aug. 21. 23:12
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem is van SSHD-m. Alig lassabb egy SSD-nél. Én csak ajánlani tudom. Az első is okosokat mondott.
2014. aug. 22. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!