Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem egy új routert, mert...

Vettem egy új routert, mert az előző elromlott. Csatlakoztattam a már meglévő modemhez, amivel az előző routert is használtam. Ez a párosítás viszont nem működik. Lehetséges, hogy reset-elnem kell a modemet és utána összekötni az új routerrel?

Figyelt kérdés

2014. aug. 21. 19:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ki a szolgáltatód ? Milyen típusú neted van?
2014. aug. 21. 20:19
 12/21 P.O.C. ***** válasza:

És milyen típusú modemed és routered? És miket állítottál be eddig?

Mert eddig még semmi konkrétat nem mondtál, csak azt hogy: Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik! Nem jó! Nem működik!

Mi ha beakadt volna a lemez, ennyi a infóból meg a kutya se tud rajtad segíteni.

2014. aug. 22. 09:24
 13/21 A kérdező kommentje:

ADSL

modem: D-Link DSL-360R

router: TP-Link TL-WR841ND

Először összekötöttem (ábra és leírás alapján), aztán a telepítő CD lépéseit megcsináltam, beállítottam a hálózat típusát (PPPoE), névvel, jelszóval, aztán beállítottam a router jelszavát, majd az utolsó lépés következett, automatikusan elkezdte konfigurálni a routert és itt megakadt a dolog. Kiírta h nincs internet kapcsolat. Pedig van, mert most is innen írok (közvetlen csatlakoztattam a vezetéket).

Próbáltam böngészőből is beállítani (tplinklogin.net), de semmi változás.

2014. aug. 22. 09:46
 14/21 P.O.C. ***** válasza:

Nos, pontosan milyen a D-Link DSL-360R?

Szürke/kék 4 ledes, szürke/kék 3 ledes, vagy fekete 4 ledes?

A Szürke/kék 4 ledesek többségével ugyanis nem kompatibilis a TP-Link router.

2014. aug. 22. 09:56
 15/21 A kérdező kommentje:
szürke/kék 4 ledes, de az előző routerem is tp-link volt és azzal működött
2014. aug. 22. 10:01
 16/21 P.O.C. ***** válasza:

A pár éve gyártott TP-link -ekkel van a baj. Ezekből állítólag kispóroltak valami áramkört, ami kell hozzá.

Tudom, mert beleszaladtam már ebbe a hibába egy pár helyen.

2014. aug. 22. 10:07
 17/21 P.O.C. ***** válasza:
Minden esetre kérj kölcsön valakitől egy fekete 4 ledest, ha azzal jó, akkor kompatibilitási hiba, ha azzal se jó akkor a routerrel van valami vagy rosszul adtad meg a felhasználónév/jelszó pártost.
2014. aug. 22. 10:09
 18/21 A kérdező kommentje:

a jelszó biztos h jó, mert most is így tudok netezni

lehet h hülyeséget kérdezek, de nem lehet h a számítógépen kell vmit beállítani a hálózatnál vagy az internetbeállításoknál?

2014. aug. 22. 10:15
 19/21 P.O.C. ***** válasza:
Ha a router képes felcsatlakozni a netre, tehát a status menüben a WAN résznél kap IP címeket, akkor mennie kéne a gépen is. Esetleg akkor nem megy ha a hálózati kártya fix IP címre van állítva. De az operációs rendszer alapbeállítása atomhaikus címkérés (DHCP) azzal pedig működnie kell. Természetesen nem kell még külön a Windows -ban is "rátárcsázni".
2014. aug. 22. 10:24
 20/21 anonim ***** válasza:
Most már kíváncsi vagyok
2014. aug. 22. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!