Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Notebookomnak lehet ettől...

Notebookomnak lehet ettől valami baja?

Figyelt kérdés

Kiöregedett belőle az asi és kivettem belőle, így csak áramról megy, de lehet attól valami baja ha elmegy az áram, vagy ha áramkimaradás vagy mi van, mikor elmegy majd visszajön és ezt eljátsza pár másodperc alatt többször is? Elsősorban is a merevlemezre gondolok, hogy annak lehet-e baja az ilyenektől, meg másrészt úgy az egész notebooknak.

Nem tudom lényeg-e de azért leírom hogy feszültségvédős elosztóba van dugva.

2014. aug. 21. 15:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Jaja, nem tesz jót egyik gépnek se az áramkimaradás. A hdd is károsodhat, de egyéb hardver is
2014. aug. 21. 15:29
 2/9 A kérdező kommentje:
az a gáz hogy nincs rá keret hogy vegyek bele aksit...:S de egyébként majdnem 3 éves masina, és ez alatt a 3 év alatt kb max 3x volt ilyen arám szünet vagy áramkimaradás de az is akkor mikor vihar volt és már itt volt felettünk, de olyankor meg alapból le van minden lőve és áramtalanítva, és ha ezek okoztak volna valami hibát, akkor a hdd sentinel kimutatná? csak mert a kondíció és a teljesítmény is 100%-on áll, meg van egy 5 éves vincsim ami egy asztali gépben van, egy samsung hd501lj ez meg tán vagy 100 ilyet is megélt, és ott is 100%-on van minden, a hdd sentinel szerint az 752 napot ment eddig. Vagy ha egy ilyentől elszáll akkor egyből elszáll vagy folyamatosan romlik el?
2014. aug. 21. 15:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Az akku mennyire ment tönkre (öregedett ki)?

Ha csak annyi a baja, hogy pl. 10-15 percet bír ki, akkor tedd vissza szerintem (jobb, mint a semmi). Arra elég, hogy áramszünet esetén rendesen ki tudd kapcsolni + el tudd menteni a dolgaidat.

2014. aug. 21. 15:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaz van! Ez ilyenkor olyan mint egy szünetmentes tápegység, ami éppen addig bírja, míg leállítod a gépedet!
2014. aug. 21. 15:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Annyira nem lehet kiörögedve hogy ne bírja néhány másodpercet ki, tedd vissza.
2014. aug. 21. 16:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Csak az a baj hogy ez annyira kivan öregedve, hogy annyit alig tud várni hogy kattintsak az egérrel... egy 3 éves hp630 ban van és két éves cserélt aksi
2014. aug. 21. 16:06
 7/9 A kérdező kommentje:
hát pedig sajna ki van, ez már nem az eredeti aksija, volt fent pesten szervízben egy éves kora előtt és szar aksival küldték vissza, aztán igaz kaptunk másikat vagyis féláron küldtek egy másikat de ez már egy éves korában rohamosan romlani kezdett... pár hónapja még annyit kibírt hogy átszaladjak vele egyik szobából a másikba és ott bedugjam, de most meg olyan hogy ha kihúzom szinte azonnal leáll, csak pár másodpercig bírja...
2014. aug. 21. 16:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Én egyszer megjavítottam egy ilyesmi telefonakksit! A telefon azt írta ki, hogy 5%-os az akksija. Rádugtam töltőre, de valamiért kivettem az akkumulátorát, így úgy hagytam a telefont. 1-2 perc múlva visszaraktam,a telefon azt írta ki, hogy akksi 100% és utána teszteltem és meg tudtam rajta nézni 2 FullHd-s filmet, anélkül, hogy lemerült volna! Érdekes!

Másik telefon egy ősrégi NOKIA. Az be se kapcsolt, akármit csináltál, csak akkkor ha rádugtad töltőre akkor is várni kellett 2 órát mire magához tér. Egyik ismerősöm véletlenül megcsinálta! Gondolta rossz akksi kísérletezek vele. Van rajta 3 kicsi érzékelő! + (semleges) - Rákötötte egy kanócra a 3 érzékelőt, és ráküldte 1-2 másodpercre a 220-at. Vége az lett, hogy a telefon működött és megint bírta 2-3 napig az akksija! A te akksidat is meglehetne valahogy csinálni!

2014. aug. 21. 16:19
 9/9 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=ceRaMnWqD_I

Szedd ki és rakd vissza bele az elemeket!

2014. aug. 21. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!