Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új gépet akarok összerakni,...

Új gépet akarok összerakni, ezekkel a termékekkel van-e tapasztalatotok illetve hogy minden alkatrész kompatibilis lesz mindennel?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem hogy aki jobban ért hozzá eltudná nekem mondani hogy minden passzol mindenhez illetve hogyha nektek is valamelyik terméketek van leírnátok a véleményeteket?

Alaplap: ASUS B85M-E LGA1150 mATX

Ház: Cooler Master Elite Knight 350

Processzor: Intel Core i5 4690 (3,5Ghz 4 mag 4 szál)

Ram: Kingston Hyperx FURY 2x4gb 1600mhz fekete

Merevlemez: Western Digital Green Power 1TB 7200rpm 64mb

Táp: Cooler Master Elite Power Black 600W (RS600-ACABM4-WB)

Optikai meghajtó: Samsung SATA 24x SH-224DB/BEBE OEM

Processzor hűtő: Cooler Master Hyper 103

Ház hűtő: 2db Cooler Master BC 120 piros led 1200 rpm ventillátor

2014. aug. 21. 10:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A Toshiba vinyó is megteszi, ha szűkös a kereted, nem gyártanak már olyan rossz merevlemezekt, mint pár éve. Optikai vinyót meg ne vegyél újat, pláne ne ilyen gagyi Samsungot, LG-t meg ASUS-t, apróhirdetések között keress valami NEC-t, Pioneert vagy Sonyt, ezerszer jobban jársz azokkal (olcsóbb és jobb). Procihűtő meg tényleg felesleges, ha nem tálcás procit veszel (nem is tudom, hogy létezik-e egyáltalán még ilyen), akkor adnak hozzá gyári hűtőt, vagy 1000 forintért tudsz hozzá venni, ilyen drága tornyokra semmi szükésg alapórajelen. RAM-ból TeamGroup a legolcsóbb, innen: [link]
2014. aug. 21. 12:17
 12/21 anonim ***** válasza:
*optikai meghajtót
2014. aug. 21. 12:17
 13/21 A kérdező kommentje:

Átgondoltam, mindenki véleményét tanácsát megfogadtam és erre jutottam.A mostani helyzetről kérnék véleményeket.

Alaplap: AsRock Fatal1ty B85 Killer

Ház: Cooler Master Elite Knight 350

Processzor: Intel Core i5 4570(3,2Ghz 4 mag 4 szál)+hűtő

Ram: Kingston Hyperx FURY 2x4gb 1600mhz fekete

Merevlemez: Western Digital Blue Caviar 1TB 7200rpm 64mb

Táp: Chieftec CTG-550-80PB A80 Serie OEM vagy FSP Hyper 600w Melyik a jobb???

Optikai meghajtó: Nemtudom :D

Processzor hűtő: Az alap gyári hűtő:)

Ház hűtő: 2db Cooler Master BC 120 piros led 1200 rpm ventillátor

2014. aug. 21. 23:13
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem rossz,de : H97-es lap kellene még mindig,pl: MSI H97 PC MATE ,kb. ugyanannyiba kerül.

Ház:Kicsi ,nem annyira jó ház.+4,5k és gigabyte GZ g1 plus,nagyobb tágasabb ház,alapból 4db hűtővel ,míg ha jól tudom csak 1 venti jár,ergo a két venti amit kinéztél felesleges,hiszen az a kettő kb. 4k összesen,vagyis ott vagy a GZ g1 plus áránál amit 4 hűtővel adnak és 7 venti is belefér,tehát kb. 0,5k-t kell hozzá dobni.

CPU jó,bár többre nem nagyon mész vele mint egy 4460-nal.NEM KELL tuning hűtő,húzni úgy sem tudd a gyári hűtő pedig minden processzorra elég (minden olyan processzorra ami gyári órajelen fut)

Ram:Cl9 statisztikailag jobb,de ezzel is tökéletesen meglehet lenni,érdemleges különbséget úgy sem látni a kettő között.

HDD:jó,de még mindig ott vagyok ,hogy kell min. egy 60gb-s ssd a rendszernek még ha használtan is.

Táp:Jó a CTG,de ha a keretbe belefér FSP Raider 550.

CD/DVD olv./író:gyakran úgy sem használ manapság az ember,szinte a legolcsóbb is jó.

Ház hűtő:Felesleges,GZ g1 plus jobb,nagyobb tágasabb szellősebb stb...és gyárilag 4 hűtővel adják.

VGA:Min.R9 280X (XFX R9 280X most csak 59k),de az r9 290 is illene eléggé.

2014. aug. 22. 09:23
 15/21 anonim ***** válasza:

Optikai meghajtó: [link]

De ha nagyon sok lemezt archiválsz (havi min. 5-10), akkor érdemesebb egy kicsit többért is beszerezni valamit.

2014. aug. 22. 09:24
 16/21 anonim ***** válasza:

#15 : "ha havi nagyon sok lemezt használsz min. 5-10 " :DDDD

Ezért megy a zöld ,vicces volt :D

2014. aug. 22. 09:56
 17/21 anonim ***** válasza:
Gondolom azért kell neki DVD-író, mert ír is vele (legalábbis én a józan paraszti eszemmel erre gondoltam). Akik eddig sem azért használták a technológiát, hogy szórakozzanak vele, hanem komolyan vették az archiválást, azok tapasztalatai alapján a japán írók a legmegbízhatóbbak. Egy ilyen párosítva megfelelő minőségű lemezekkel elraktározva pára és fénymentes helyre: örök élet+1 nap az adataidnak. Oké, nyílván ez picit túlzás, de ami fontos, arról tart az ember min. 2 másolatot. A DVD még mindig tökéletes backupnak, bár szerintem a Blu-ray sem olyan elveszett, mint egyesek gondolják, csak drágább. Lehet, hogy ma már kényelmetlennek tűnik 10 percet várni egy lemez írására, de sokkal kellemetlenebb, mikor egy halott vinyó miatt törlődik az összes családi fénykép és videó (illetve a Maya Gold összes).
2014. aug. 22. 10:19
 18/21 A kérdező kommentje:
Első kérdésem az hogy a h97 pc mate mivel jobb mert akkor átkell gondolnom mert bestmarkt-on összerakják ingyen az egészet máshol meg 5 ezer forint meg ilyenek.. és csak akkor megyek át másik oldalra. A másik igen.. egy jó pár dvd-t kifogok írni :D A harmadik hogy a Gigabyte gz-g1 plus is jó?:D
2014. aug. 22. 11:09
 19/21 A kérdező kommentje:
Illetve az fps raider már nemférne sajnos bele tehát döntenem kell hogy Chieftec ctg 550 vagy Fsp hyper 500-600?
2014. aug. 22. 11:27
 20/21 A kérdező kommentje:
Vagy Corsair vs 550??? :D
2014. aug. 22. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!