Miért kapcsol Készenléti állapotba a gépem minden előrejelzés nélkül, Bármikor?
Az lenne a problémám, hogy a tesóm gépe pár napja rászokott arra, hogy minden előjel nélkül Készenléti üzemmódba kapcsolja magát (monitor hirtelen kialszik, stb), de úgy, hogy semmiféle billentyű kombinációval nem lehet visszahozni a monitor képét.
Csinálta ezt akkor is, amikor újratelepítette a gépet, csinálta akkor is, amikor a firefox-or elindította, csinálta ezt akkor is, amikor msn-ezett. Vírus elméletileg nem lehet, hisz újratelepítés közben is megtörtént a dolog.
Gondolom valami hardware hiba lehet....vagy rosszul gondolom?
Örömmel vennék némi segítsget :)
Köszönöm előre is.
Hogyan kel fel ebből az állapotból? Egérmozgatás, billentyűleütés? Reset? Kábelmozgatás?
Ha zene vagy más hang megy alatta az elhallgat/elkezd ugrálni? A gép amúgy működik tovább, csak a monitor képe megy el? Ez esetben a videokártya lehet rossz, vagy a monitor, esetleg a kábel közöttük.
Mint írtam, sehogysem kel fel ebből az állapotból :D
Monitor hiba nem hinném hogy lenne, mert akkor a merevlemez nem állna rá a készenléti állapotra. De az esetemben konkrétan az egész gép lefekszik ilyenkor "pihizni" úgy hogy nem tudok belőle visszajönni.
Kábelproblem nem hinném hogy lenne...hisz ugye miért pihenne le akkor a merevlemez is.
Lehet ez attól, hogy a "régi" videókártya nem bírja a gyűrődést, s mivel régóta van benne, ezért néha "feladja" a munkát, ezzel pedig elaltatja a gépet?
Mert a gép ugyanúgy elvan, csak annyi, hogy lefekszik készenlétibe úgy, hogy nem tudom visszahozni.
Mert azt megérteném, hogy azért nem tudok visszajönni készenlétiből, mert a videókari nem tud dolgozni, s ezokból semmi "képet" nem is tud nekem mutatni.
:) jólmegaszondtam
Sajnos nem okés :(
Tuti hogy nem videó kártya hiba...mert:
-mutat rendes képet a monitoron, és egyről a kettőre az egész Gép kapcsol készenlét állapotba (nem lehet sehogy sem kimászni belőle, csak őjraindítással)
-Amikor Ubuntu cd-vel indítom a gépet (egyébk XP van rajta), akkor az Ubuntu kiad egy hibajelentést a merevlemezemről
Bemásolom ide a dolgokat meg amiket fontosnak tartottam és kimásolgattam...nem vagyok egy számtech-analfabéta, de ehhez nem igazán értek :)
Az infók:
A hard disk may be failing.
one or more hard disks report health problems. Click the icon to het more information
SMART STATUS: disk failure is imminent
SELF ASSESSMENT: failing
OVERAL ASSESSMENT: disk failure is imminent (backup all data and replace the disk)
Attributes:
ID5 REALLOCATED SECTOR COUNT
-Count of remapped sectors. When the hard drive finds a read/write/vertification error, it marks the sector as "reallocated" and transfers data to a special reserved area (spare area)
Value:
-Normalized: 1
-Worst: 1
-Threshold: 63
-Value: 2556 sectors
ID197 CURRENT PENDIND SECTOR COUNT
-Number of sectors waiting to be remapped. If the sector waiting to be remapped is subsequently written or read successfully, this value is decreased and the sector is not remapped. Read errors on the sector will not remap the sector, it will only be remapped on a failed write attempt.
Value:
-Normalized: 252
-Worst: 68
-Threshold: 0
-Value: 11 sectors
...Ezek után valaki el tudja mondani, hogy mi lehet a baj? :D
Tápot nemrég cseréltem benne, mert elsült :D
Szal az tutinem. Sztem CD-DVD meghajtó se lehet, mert minden lemezt tudnak pörgetni. Megpróbálok szerezni egy másik vincsesztert, hátha az a ludas...jönn 5letem sajnos nincs :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!