Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Csendes számítógép házat tud...

Csendes számítógép házat tud ajánlani valaki?

Figyelt kérdés

Éjjeli használatra szeretnék egy házat venni, segitetek választani?

Minél csendesebb legyen és már 23ezer a keret. A felhasználási területek szövegszerkesztés, internet, filmezés.

2014. aug. 18. 22:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Valamelyik Cooler Master Silentio, de rohadt forró lesz belül.
2014. aug. 18. 22:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Veszel egy stabil házat(ami nem rezeg rezonál stb..)és hozzá veszel a amradék pénzből halk ventilátotokat.
2014. aug. 18. 22:48
 3/4 anonim ***** válasza:

A ház önmagában többnyire elég csendes, lévén egy élettelen fémdarabról van szó, nem pofázik vissza, nem felesel, legalábbis nem tudok olyan történelmi feljegyzésről, melyben megemlítenék, hogy valakinek hangos számítógépháza volt. A ventillátor és a vincseszter az, ami hangot tud kibocsátani. Illetve a táp, de ha az nagyon hangos, amúgyis cserélendő.

Tekintve, hogy szövegszerkesztés, filmezés és internetezés szerepel csak a szempontok között, gondolom a házba építendő rendszer sem egy hőerőmű. A mai gyári CPU ventik nem szoktak hangosak lenni, de ha úgy érzed zavaró, akkor nyílván válts valami nagyobb toronyra egy halkabb ventivel megspékelve. Vincsesztert érdemes olyan mobil rackbe rakni, amin van külön áram-kapcsoló és csak akkor elindítani, ha szükség van a rajta levő adatokra (pl. mikor filmezni akarsz, akkor úgyis feltekred a hangerőt, s nem hallod a cicergését), máskülönben a rendszer-háttértár szerepét egy SSD is szépen el tudja látni, 0 db-es hangerővel. Házventiből meg érdemes a minőségibb darabokat keresni, révén ezek úgyis majdnem örökéletű termékek - vagy legalábbis többtízezer üzemóárát bírnak. Nekem a 9 éves Noiseblockereim még mindig hang nélkül forognak, érdemes valami hasonlóan márkás darabot választani, pl. Noctua, Scythe és társaik, de ha rákeresel a neten elég sok cikket találsz, ahol spéci műszerekkel összehasonlítják a hangjukat - mert ezek már emberi füllel alig hallható kategóriát képviselnek. Ha van külön VGA, akkor szívás van, mert az tud még komoly hangot gerjeszteni, bár ezt is típusa válogatja. Mindenesetre ezen tanácsok betartásával egy 8-10.000-s számítógépház is csendessé varázsolható, csak legyen benne cserélhető porszűrő, hogy halk is maradjon, mert a ventik nem szeretik a port.

2014. aug. 18. 23:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Mondjuk egy intel processzor magában elég csendes hűtéssel rendelkezik, és nekem akkor sem főtt meg, mikor egész este, meg nap rendereltem vele. Pont a zaj miatt kikötöttem minden ventit, és kivettem a vga-t.

De egy nagyobb hűtővel lehet alacsony fordulatszámon tartani, plusz levenni a processzor teljesítményét energiagazdálkodásban, akkor kellemesen csendes lesz.

2014. aug. 18. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!