Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új gépet szeretnék?

Új gépet szeretnék?

Figyelt kérdés

Na az a helyzet, hogy van egy lassan 10 éves gépem, amit örököltem, és "saját" pénzemből (zsebpénz, ajándék, stb.) szeretnék venni egy új gépet magamnak ~120 ezerért.

Szüleim az ilyen témában eléggé konzervatívak, tulajdonképpen azt szeretnék ha minél kevesebb elektronikus eszköz lenne a házban, és ha valami új "kütyüről" akárcsak említést teszek, mindig gúnyosan válaszolnak, mintha valami ördögtől való dolog lenne.

És "engedélyt" szeretnék kérni tőlük hogy a "saját" pénzemből vehessek magamnak egy új gépet.

Hogyan mondjam el nekik?

Amúgy egyátalán nem vagyok "függő", jó tanuló vagyok, rendszeresen sportolok, stb. szóval nem nyomnám egész nap a billentyűzetet. Elsősorban barátaimmal játszanék játékokat online, meg ha kijön valami játék jó egyjátékos móddal, akkor azzal.

Szóval ebben kérném segítségeteket, hogy hogyan mondjam el nekik, hogy új gépet szeretnék.

Előre is köszönöm a válaszokat!

13/F

2014. aug. 17. 20:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát 120.000 forint nem valami sok pénz, használtban nem lenne jó valami 80-90k-ért és akkor veszel egy rendes monitort a maradék pénzből? Most nem írtad mid van, de gondolom egy 10 éves gépből nem sok minden felhasználható...
2014. aug. 17. 20:30
 2/10 anonim ***** válasza:
Használd fel a tanulás kártyát. Mondd azt, hogy olyan program használatát tanuljátok az iskolában, ami nem fut ezen az ezer éves számítógépen. Esetleg még azt is hozzáteheted, hogy házi feladatot is kaptatok, amit meg kell csinálni.
2014. aug. 17. 20:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Gondolom abból a gépből megvan a monitor :P
2014. aug. 17. 20:32
 4/10 anonim ***** válasza:

szerintem ezt itt kérdezd inkább : http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamaszok

akik ide járnak azok vérkockák (ne vegye senki magára ) nem a gyereknevelésben jártasak (biztos sokuknak van és biztos jól nevelik stb mielőtt még itt vki a szívére venné csak költői túlzás) hogyan mond el a szüleidnek :D pro gépet összeraknak neked de kétlem hogy itt lelnéd meg a válaszod amúgy meg csak szimplán mond meg hogy ezt akarod azt kész :D max majd tanulsz a saját károdon tedd hozzá azt csá

2014. aug. 17. 20:36
 5/10 A kérdező kommentje:

Na akkor válaszolnék :D

1# A monitor még jó az előző gépből (17" TFT 1280x1024), csak maga a gép lenne 120 ezer Windows, meg minden egyéb nélkül.

2# Azért felhasználói szinten ők is elég gyakran használják a PC-t, sőt apukám munkájából kifolyólag általában napi több órán át, csak kissé viszolyognak az ilyen "kütyüktől".

Na inkább megpróbálom máshogy elmondani. Pl. ha egy cipőt vagy egy csomó könyvet kérnék, akkor még meg is vennék nekem, de egy kütyünél más a helyzet :S

Ezt a házi feladatos sztorit biztos nem vennék be :D

#3 Megvan még, bizony, már leírtam milyen :D

#4 Kösz a tippet, megpróbálom ott is. Amúgy eléggé érdekel a számítástechnika, plusz az utóbbi időben eléggé kiismertem a témát (hardverek), így már tudom milyen gépet raknék össze, meg honnan venném :D

Szóval köszönöm a válaszokat, akkor megpróbálom még a másik topikban is.

2014. aug. 17. 20:46
 6/10 anonim ***** válasza:
2014. aug. 17. 20:55
 7/10 A kérdező kommentje:

Kösz a választ, de a kérdés témája nem az volt amire válaszoltál :\

A gépet összeállítom én magamnak :D

Azért köszi a választ, de a részletes leírást elolvashattad volna azon túl, hogy "120 ezerért".

Azért köszi a választ, hisz csak segíteni akartál :D

2014. aug. 17. 20:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát én akkor is keresnék egy normális monitort a te helyedben, a 4:3 képarány jó volt sokáig, de egy IPS-hez képest elég elavultak ezek az öreg TN-ek, mondhatod a szüleidnek, hogy egy új kevésbé rongálja a szemed (ez végülis igaz is). Amúgy nem kell olyan bika gépet venned, egy AMD APU-n már elég sok minden elfut, szerintem ők sem örülnének neki, ha az összes pénzed elhasználod, ha 120-ad van összesen, költs el max. 90-et.
2014. aug. 17. 21:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Mond azt, hogy simán kimaradsz pár jó buliból, amit az online játék jelentene. A srácok beszélgetnek róla, te meg csak hallgatsz, mert nem tudsz hozzászólni.

Érvelj azzal, hogy ők nevelnek arra, hogy határozd meg a neked fontos dolgokat és küzdj meg értük és tanulj meg önállóan, felelősséggel dönteni. Te úgy döntöttél, hogy erre spórolsz, és miután jól tanulsz, sportolsz, semmi gond nincs veled, nem tartod fair-nek, ha nem dönthetsz önállóan egy olyan dologban, ami nem ön és közveszélyes és a XXI. században a mindennapi élet velejárója.

Ha azt mondják, hogy van géped, mondhtod, hogy ők is lecserélik az autójukat időnként, és nem csak akkor amikor javíthatatlanul elromlik. Pusztán azért, mert már nem korszerű.

Legyél kreatív és legyél őszinte, és legfőképpen elszánt.

2014. aug. 20. 07:52
 10/10 A kérdező kommentje:
#9 Köszi a választ!
2014. aug. 20. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!