A laptopomat a lemerítem-feltöltöm módszerrel használjam, vagy ha tehetem inkább csatlakoztatva használjam?
az én tapasztalatom az hogy édes mindegy neki, ugyan abban az ütemben romlik, de én akkuról és áramról használom mert ha véletlen áramkimaradás vagy áramszünet van akkor nem szállnak el az adataim, úgy szoktam hogy folyamatosan áramról megy és 1-2 hetente van egy nap mikor úgy használom hogy lehúzom lemerítem majd feltöltöm, megint kihúzom majd lemerítem és ismét feltöltöm...
de ha aku nélkül használod akkor hetente legalább egyszer merítsd le és töltsd fel mert ha nem teszed túlmerül és használhatatlan lesz az aksi
Igazából ezt még a sok tudós se tudja megmondani. Régebben nézegettem én is erről oldalakat, h hogyan érdemes használni a tartós akku reményében, de vhol ezt írták, vhol azt. Így annál maradtam, ami szimpatikus volt számomra.
Én úgy használom, h nincs benne akku. Feltöltöm 100%ra, és úgy elrakom. Lehet h jön majd most vki, aki azt mondja ez hülyeség, de nálam bejött. A 3 és fél éves laptopom akksija újonnan bírt 3 órát, most kicsivel többet bír, mint 2. Ezt azért tudom, mert néha azért előfordul, h lemerítem, akkuról használom. Apukám laptopja másfél éves, kb 4-5x volt benne az akksi azóta, olyan mint újkorában. 5-5,5 órát kibír. Tehát nekem mind1 ki mit mond, én így használom, és eddig azt mondhatom, h nincs probléma.
Egyébként tényleg nem szabad hagyni teljesen lemerülni, az ront rajta
Sztem ez elég korrekt, igaz nem tudós írta :)
#2... pontosan hogyan is bánsz vele? leírnád nekem lécci?
másfél éves a notim és én úgy használom hogy benne van az aksi és kb egy héten 1-2x lemerítem majd feltöltöm, újonan maxrahúzva minden úgy bírt 2,5 órát most ugyan így kb 1,5 órát és másfél éves a gép amiben vettem, és szeretném most kipróbálni hogy milyen lenne így, ahogy te mondtad mert ennek már mindegy vagyis nem egészen mert ha beválik nekem is a te módszered akkor ha elviszem itthonról akkor tovább tudnám használni egy feltöltéssel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!