Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a számítógépről? A tápegység elég hozzá?

Figyelt kérdés

Gépház: Cooler Master Elite Knight 350 táp nélküli fekete ház /RC-K350-KWN2-EN/

Tápegység: Chieftec 500W Smart tápegység (GPS500A8) dobozos

Alaplap: GigaByte GA-970A-DS3P alaplap

Merevlemez: 1TB Seagate 3.5" 7200rpm 64MB SATAIII winchester (ST1000DM003)

Processzor: AMD FX 8-Core FX-8320 dobozos Socket AM3 /FD8320FRHKBOX/

Videokártya: Sapphire Radeon R9 280 3GB GDDR5 DUAL-X OC PCIExpress /11230-00-20G/

Memória: 2*4GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury White Series CL10 (HX318C10FW/4)

Optikai meghajtó: ASUS DRW-24F1ST SATA DVD író fekete dobozos

2014. aug. 16. 19:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
37%

Mellesleg mi az hogy 'lezárod a témát' kedves 41%-os barátom?

Legfeljebb részedről.. mellesleg akkor se lesz igazad :)

2014. aug. 16. 20:10
 12/24 anonim ***** válasza:
59%

Keedves 83 százalékos barátom.

Azért írtam, hogy lezárom a témát, mert nem szeretném ha abból a 41 százalékomból mondjuk 30 lenne.

Ennek bizony nagy a valószínűsége azért, mert mire meggyőzöm a kérdezőt arról, hogy egy ilyen gépbe nem rakunk egy 10ezer forintos belépőszintű tápot, bizony sokan nyomkodnák meg a piros kezet!

Na látod, ezért 41 az a százalék :)

2014. aug. 16. 20:24
 13/24 A kérdező kommentje:
Chieftec 600W Smart tápegység (CTGPS600A8) dobozos -> És ehez mit szóltok? :)
2014. aug. 17. 14:01
 14/24 A kérdező kommentje:
Olyan tápot keresek ami sokáig bírja majd, nem tervezek új gépet venni soha az életben, maximum ennek az órajeleit tuningolnám meg egy kicsit (úgy hallottam, hogy AMD-ket lehet húzni rendesen)
2014. aug. 17. 14:03
 15/24 anonim ***** válasza:
75%

Ha már olcsó és 'erős' tápot akarsz:

[link]

2014. aug. 17. 15:59
 16/24 anonim ***** válasza:
34%

"Azért ajánl 600W-t a gyártó hogy a Codegen,Mercury stb... kategóriájú táp is elbírja."

És ezt hol olvastad? Vagy a hangok súgták meg neked?

Ez csak egy szubjektív vélemény egy olyan embertől, aki nem jártas a témában.

Ha a VGA-t tervező mérnökök azt mondják hogy ezt az igényt támasztják a hardver optimális működéséhez, nem tudom hogy jönnek hozzá eggyesek, hogy ezt felülbírálják.

De persze biztosan vannak akik ezt jobban tudják.

Az ilyen okostónik miatt születnek az olyan kérdések, hogy "kékhalálozik a gépem, meg örökké újraindul, mi lehet a baj? Alaplap, vagy tápegység hiba?"

Megmondom a választ. Mind a kettő megdöglik kb 2 éven belül. Hogy miért? Rém egyszerű! Vérpistike a fullos, nyócmagos, über alles VGA-s gépén jáccik, talán még meg is pöckölte kissé a proci órajelét (mintha a magonkénti 4 GHZ nem lenne elég), az "erőmű" pedig 110-120 százalékon pörög nap mint nap.

Ennek következtében a táp idő előtt elhasználódik, feszültség ingadozás lép fel a kiszolgált hardverekben, aminek következtében szépen tönkremegy az alalap, és a VGA táp-áramköre.

NA MOST LEHET LESZAVAZNI!!!

2014. aug. 19. 16:59
 17/24 anonim ***** válasza:
80%

Belenéztél te már egy Codegen majd utána egy XFX/Seasonic táp belsejébe? :)

Van egy kis különbség!

Több védelem,jobb kondik,több réz és még sorolhatnám :)

Nem véletlenül vagy 41%-os,ez már számomra egyértelmű :)

2014. aug. 19. 20:29
 18/24 anonim ***** válasza:
35%

Igen barátom BELENÉZTEM, kipucoltam, kicseréltem a feldagadt kondikat, mind az alaplapon, mind pedig a tápegység belsejében a NO NAME, IGEN NO NAME 130 fok celsiusra hitelesített kondikat! Úgyhogy ne akard nekem megmagyarázni, hogy miről beszélek!

Tapasztalatom szerint a legtöbb hardver hibáját az alulméretezett, és ez miatt túlterhelt tápegységeg okozzák.

Ezt egy átlagfelhasználó nehezen érti meg, de elmagyarázom (még neked is ha képes vagy felfogni)!

Tegyük fel, hogy holnap veszek egy gépet. (Természetesen egy gamer gépről van szó!)

Mondjuk, hogy itt kérek tanácsot a hardverre vonatkozólag.

Megfogadom a minimálbérrel fizetett tescos üzletsoron dolgozó PC-s eladó "szakemberek" tanácsát, és összerakok a PCX-ről magamnak egy PC-t egy durván alulméretezett táppal.

Ezzel nincs is semmi baj, hiszen max BF4-et, CR3-at, meg egyéb nyalánkságokat nyomok, amik kb 70-80 százalékban dolgoztatják meg a hardvereimet. (Na jó legyen 90 százalék)

DE! Mi van akkor, amikor kijön a következő FPS, ami már nemcsak a VGA-t, hanem a Processzort, meg a Memóriát is rendesen megdolgoztatja?

Na most mit csinál az általad ajánlott, eddig is csúcson járatott PSU???

HM?

2014. aug. 19. 21:17
 19/24 anonim ***** válasza:
30%

Milyen CPU,VGA egyébről van szó hülyegerek? :D

Itt tápról van szó :)

Egy jó táp sokkal több mint a te kis tré 'tápegységeid' :)

Szerinted van pl 1600W-s vagy 1200W-s Codegen táp?

Nincs! MÁRKÁKBÓl és nem kínai szarakból van :)

Szerintem egy 1200W-s tápegység jó pár évig elbírna bármit :)

(Amennyiben nem SLI/Crossfire),a Tesco minimálbért meg buktad mivel számtech. boltban dolgozok.

Ezzel a téma részemről lezárva,egy 41%-os kis semminek ezentúl nem válaszolok,írhatsz akármit is :)

Akármit is írsz,a Codegen (és társai) csak Codegány marad :)

2014. aug. 19. 22:53
 20/24 anonim ***** válasza:
35%

Nos ha egy számtech boltban dolgozol, akkor ajánlom figyelmedbe az emberi kommunikáció egy sokkal szerényebb formáját. Hisz tudod, a boltban nem azt kell megmutatni, hogy Te vagy a Jani, hanem azt, hogy valóban tudsz az emberekkel kommunikálni. (Vajon miből jöttem rá, hogy valamilyen PC boltban dolgozol?)

Elárulom neked, hogy nem csak az általad istenített középkategórás tápegységek léteznek, amit természetesen Ti is árultok, hanem léteznek azoknál sokkal komolyabb tápok is, amelyekről szerintem Te még hírből sem hallottál.

Például az én gépemben egy Nexus RX1K-van, amiről szerintem neked nem sok tapasztalatod van. (Jelzem, hogy nem egy 20ezer forintos tápegységről beszélünk.)

Persze ez nem is baj, de a tudatlanságodat nem kell arroganciával, és sértegetéssel kompenzálnod.

2014. aug. 19. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!