Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Erdemes valtani 7srol 7,85s...

Erdemes valtani 7srol 7,85s tabletre - ha kicsinyelem a 7st olvasasra?

Figyelt kérdés
2014. aug. 15. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Akkor vegyél 10 colosat.Én megvagyok elégedve a 7 collal,mondjuk nekem hd kijelzőm van.
2014. aug. 15. 16:00
 2/6 A kérdező kommentje:
nekem is hd,isp
2014. aug. 15. 17:00
 3/6 anonim ***** válasza:

IPS

S nem! Teljességgel felesleges, ugyanis az a 0.85 col plusz méret abból adódik, hogy 4:3 arányú a kijelző, szemben a 7 colos kijelzőkkel, amik aránya 16:9 ill. 16:10. Azaz ettől nem várhatsz el nagyobb felületet, ami az olvasást illeti, maximum a sorok tördelése fog másképp alakulni (már ha nem PDF), azaz álló helyzetben, egy sor hosszabb bír lenni, mint 16:9-es arány esetében, de ezzel semmi mást nem érsz el, mint azt, hogy 1 oldalon egyszerre több szöveg fér el, magyarán spórolsz 1 lapozást minden X. oldal után, semmi értelme. Te vagy a második a héten aki hasonlóan félre érti a 7-8 col közti különbséget.

Ha olvasol egy tableten vagy egy e-book olvasón, akkor azt a problémát, hogy a kis képernyő az olvashatóság rovására megy, nem úgy kell megoldani, hogy 10 colon olvasol. Gondolj bele, egy könyv mérete a legtöbb esetben az A5-höz közelít, hol van ez a 10 colos mérethez képest. Ne PDF formátumban tölts/vegyél meg könyveket, hanem mobi, prc, azw3 stb. a PDF-et kerüld. Amennyiben a felsorolt formátumokat használod, abban az esetben az e-book olvasásra használt (én a moon readert ajánlom) applikációban tudod állítani a betűtípust, mivel ezek a formátumok az e-book formátumok, a PDF-nek nem ez a fő feladata, annál 1 oldalon lévő tartalmat 1 oldalon jelenít i meg az olvasó, teljesen mind1, hogy annak megjelenítője mekkora, de a mobi, prc s hasonló formátumoknál nincsenek oldalszámok, csak szöveget tartalmaznak, az oldalszámok dinamikusak, attól függ, hogy mekkora betűméretet állítottál be. 7 col tökéletesen elegendő olvasásra, csak maga a háttér világítású megjelenítő, így a tablet nem megfelelő ilyen feladatra, de mindenki úgy teszi tönkre a szemét, ahogy akarja.

Szóval én amondó vagyok, hogy 7 colról teljességgel felesleges 7.85 colra váltani, viszont 7 colos tablet mellé egy pl. Kindle-t vásárolni (ha már vásárolnál) nagyon is megéri, mert a szemed épsége úgy gondolom minden pénzt megér.

2014. aug. 16. 11:49
 4/6 A kérdező kommentje:
amikor olvasok mindig minimalis fenyeron olvasok,és a tableten matt védofolia van...majdnem olyan mintha már eink lenne a tabletben.
2014. aug. 16. 12:35
 5/6 A kérdező kommentje:

fajditom en is a szivem egy kindle-re de sajnos a legtobb letoltott dolog mind pdf ben kerul fel.

Nem tudom hogy azzal meg e birkozna a kindle megisebb kepernyovel mint 7col

2014. aug. 16. 12:36
 6/6 anonim ***** válasza:

PDF-el ugyanúgy hadilábon áll, mint egy tablet, nagyítani ugyanúgy tudsz kindle-ön is, azzal a különbséggel, hogy a nagyított tartalom görgetése az e-ink techonlógia miatt kevésbé dinamikus.

Milyen PDF-ekről van szó egyáltalán? Szöveg alapú? Mert hacsak nem scannelt tartalom, a szöveg alapú az konvertálható.

2014. aug. 16. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!