Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel vagy AMD?

Intel vagy AMD?

Figyelt kérdés
Teljesítményben (szálanként/magonként és mindenhogy boncolgatva)melyik a jobb? alsó/közép és felső kategóriában melyik erősebb?

2014. aug. 14. 14:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Ha valaki meg saját magának fizeti a villanyszámlát, akkor szerintem semmilyen esetben se éri meg az AMD."

Nem értek eggyet, egy A8-7600 képes 45W-on üzemelni, úgy, hogy alig lesz kissebb a teljesítménye az alap TDP-s verziónál, ami 65W (bár azért játékokra nyílván az a teljesítmény jobb). És ezzel letudtat a CPU-t meg GPU-t is. Nem kell nagyon más, van egy rendszered, ami 70-90W-al is el van teljes terhelésen. Még ATX tápegység sem kell hozzá, elég csak egy picoPSU. A Pentiumok sem túl igényesek, de az Intel IGP-vel nem fogsz játszani még öregebb programokkal sem mindig, ha meg veszel mellé akárcsak egy szolidabb VGA-t, már könnyen 120-180W körül jársz. Ezek a teljesítmények persze baromi kevésnek tűnnek, de 1 év alatt 6-8000 forint bizony könnyen összespórolható. S az AMD-hez lesz a jövőben is driver. Szóval aki csak valami MMO-val illetve klasszikusokkal pötyörészik, akkor az AMD mellett nagyon is sok érv szól. Márpedig egyre több ilyen embert ismerek, aki elfordul az évenkénti FPS hullámoktól, mert már nem az ultra grafikai részletesség fontos nekik, hanem a szórakozás (meg persze a pénz). Igen, Intel az esetek többségében veri az AMD-t, ez szerintem vitathatatlan, de estenként ugyanolyan jól, vagy még jobban is járhat az ember egy AMD-vel.

2014. aug. 14. 17:00
 22/27 anonim ***** válasza:

Bocsánat, kicsit hiányosan írtam le, a villanyszámlán leginkább az AM3+ vérzik el. Az FM2+ fogyasztásával nincs bajom, csak az árazásával.

Szerintem annak a rétegnek a nagy része, akikről írsz, egy G3220 IGP-jével is ellenne, ami jóval olcsóbban kijön. Főleg hogy az A8 7600 jelenleg nem is beszerezhető, úgyhogy így még az se fog ilyet venni, akinek jó lenne. De ha jól látom nagyjából 37k lenne, ez meg itt vérzik el szerintem.

De ha mégse elég a G3220 IGP, akkor egy GTX750-nel kijön 42k-ból, és elég hozzá olcsóbb RAM, így nagyjából egy árban vannak. Játékokban sokkal erősebb, mint az AMD APU. Netezés közben nem fogyaszt többet mint az AMD APU, és játék alatt is elég neki 100W. Napi 1 óra játékkal számolva kb 1000 Ft a különbség évente, és cserébe lényegesen nagyobb teljesítményt kap. Ez nem egy nagy különbség, nagyon messze van a 6-8000Ft-tól, ennyit szerintem simán megér.

Persze biztos van egy réteg, akinek pont az A10 7800 lenne ideális, de az szerintem elég kevés.

2014. aug. 14. 17:33
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon jó válaszokat adtatok... így kell ezt! ;)
2014. aug. 14. 22:48
 24/27 anonim ***** válasza:
Kérdező jó volt a műsor? :D
2014. aug. 15. 09:16
 25/27 anonim ***** válasza:
Szokott ennél durvább műsor is lenni.
2014. aug. 15. 09:23
 26/27 anonim ***** válasza:
Hát amikor Majlát Róbert jön és okos, akkor az durvább. Régebben meg az I5 4440 vs FX 8350 volt a csata tárgya.
2014. aug. 15. 09:26
 27/27 A kérdező kommentje:
Persze! :) Nem kell moziba mennem többet... :D
2014. aug. 15. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!