Milyen gépet vegyek ebben az árszegmensben, illetve ezen feltételek mellett?
Új gépet szeretnék a közeljövőben,ahova igazán teljesítmény kéne,az egyenlőre csak a játék,de később bármi más is előfordulhat.
Csak mATX illetve mini-ITX konfigba gondolkodom,ezekhez való házzal,ATX semmiképp.
Továbbá nagyon fontos szempont a relatíve alacsony (idle) fogyasztás,és a zajszint.
Amit eddig elgondoltam:
Alaplap:LGA1150,abból is Z97 mindenképp,még akkor is ha a CPU szorzózáras.Fontos szempont a lapnál a jó tuningpotenciál,az x8-x8 CF mód,a minőségi hangvezérlő,digitális optikai kimenettel.
M.2 SSD előny,de nem létfontosságú
CPU:eleinte T-s i5 vagy i7 volt a terv,de használtan szinte beszerezhetetlen,így maradnék valamilyen Devil's Canyon i5 mellett,akár szorzózármentes verzióba.Lehet éppen downclockolnám is,ha nincs szükségem akkora teljesítményre.
Hűtő: 2 bordás toronyhűtőre gondoltam,pontos típus mellett még nem döntöttem,viszont ha a CPU engedi,akkor passzívan menne,ha pedig nem,akkor szükség lenne egy 14cm-es max 15db zajszintű ventire,amit akár 5V-ról is lehet üzemeltetni.
HDD/SSD: Van egy V300 120GB SSD-m,illetve egy WD Green 500GB,WD Black 1TB,Toshiba 2TB HDD-m,tehát ezekkel nincs gond.
RAM: most van egy Kingston 4GB 1600MHz modulom,emellé tennék még egy ilyet,ez sem kérdéses.
VGA: itt bajban vagyok,mert magam se tudom milyen erős kéne.
Legfontosabb szempont itt is a leghalkabb működés.
Sapphire,MSI,Gigabyte kizárva,és ha egy mód van rá,szeretnék AMD vonalon maradni.
Asus STRIX R9 280-t néztem eddig,ez a jelenlegi (1080p) igényeimnek bőven elég lenne,de tervezek 4K TV/monitort is,oda viszont elég sovány lenne.
Asus,XFX,HIS,Powercolor,Club3D kártyák közül választanék szívesen
Sapphire Vapor-X tetszik még egy kicsit.
Táp:lehetőleg felsőkategóriás belsővel szerelt darab kéne,és mindenképp moduláris.
Itt is érvényes a kicsi zajszint,lehető legtöbb garancia,magas hatásfok.
Ház:mATX vagy mini-ITX jöhet csak szóba,és mindenképp ablakos házat szeretnék.
Corsair 350D ablakos verzióval szemeztem eddig.
Árban nincs konkrét keretem,nagyjából a leírt hardverek árszegmensében maradnék,és ami a legfontosabb,amit csak tudok,használtan szerezném be.
Mi a véleményetek eddig erről,és esetleg tudnátok ajánlani konkrét konfigokat a szempontok alapján?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!