Miért gyártanak mindig új processzor foglalatot az új processzoroknak?
Technikai háttér.
A processzorok technológiája egyre csak fejlődik, de ha nem fejlesztenek hozzá lapot, akkor hiába fejlesztenek processzort. A legtöbb alaplap csak egy csíkszélességű procit támogat, na már most, ha can egy 22nm-es proci az kevesebbet fogyaszt, mint pl egy 75nm-es, ha az alaplap támpgatja mindkettőtt, akkor a 75-nek amit ad feszültség, az nagyon sok a 22nm-esnek, amit tönkrevág ez a feszültség. Stb stb.
Őszintén szólva én értek hozzá csak van egy rokon és mindig szidja a számítógépeket meg az internetet és gondoltam itt is megkérdezem.
Egyébként én is ugyan ezt mondtam neki, hogy nem lehet megoldani, de ő azt mondja rá, hogy ez hülyeség.
És akkor jön a csavarhúzókkal meg az ilyenekkel, hogy bezzeg az mindenbe jó...agyfaszt kapok tőle néha.
Alapvetően ott van tényleg az a bizonyos technikai korlát, amit nem tud a régi alaplap kihasználni.
De persze valójában ez is erősen közre játszik, hogy így gyakrabban kell új konfigot építeni, meg hamarabb cserélik is az emberek, mindig csak annyi pluszt adnak hozzá, hogy meg is vedd az újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!