Na nem úgy értem,hogy konkrét hdd hűtő kell e rá,azt tudom hogy nem, de mindenképp úgy kell berakni,hogy a ház elejében lévő venti(k) hűtsék? Teszem azt ha én az egyik külső 5.25 ös helyre rakom be, ami a ház elejének felső sarka ahol gyakorlatilag nincs légmozgás,az mennyire árt,vagy mennyivel csökkenti az élettartamát? A gép egyébként egy felső tápos darab és nem egy kemence, csak egy 65W os proci termeli a hőt gyári hűtővel, vga nincs a házban. Elöl egy 12cm es, hátul egy 8cm es ventivel.
Nem olyan létfontosságú. Az enyém igaz rendesen lent van a HDD helyen, de nincs venti, ami hűtené és így is vígan működik. szóval nyugodtan szerelheted oda, nem lesz baja.
2014. aug. 10. 21:53
3/7 anonim válasza:
Nem kell neki hűtés, elvileg passzív házban is elvegetál. De ez nagyon típusfüggő, nekem most 3 fajta merevlemez van a gépemben: 1 terás WD Black, 1,5terás Hitachi és 2 terás WD Green. A WD Green gyakran 40 fok fölé is képes melegedni, a Hitachi sokkal jobban bírja (37-40 °C), míg a WD Black a leghűvösebb, annak ellenére, hogy ő a rendszervinyó, 34-36 °C. Ugyanabban a gépházban, majdnem egymás mellett. A teljesítményszükséglet talán jó iránymutató lehet ahhoz, hogy mennyi hőt termel egy vincseszter, de igazából ennyire nem kell beleásnod magad, a laptop-vinyók extrém esetben 60-70 °C-ig is felmelegednek és bírják. HDSentinellel persze azért nézz rá néha, az mutatja a hőmérsékleteket, ha nagyon melegszik (45-50 °C), akkor valószínűleg nem jó ott neki.
2014. aug. 10. 21:57
4/7 csacsi2 válasza:
házhűtés megoldja ezért kell az elejére (befele). Ha a merevlemez melegszik akkor a többi is aminek nincs külön hűtése.
Gépház hűtésének pont a légáramlás a lényege, ne keringjen a meleglevegő egyhelyben. Nézd meg az értékeket (alaplap,merevlemez...) és úgy kalkulálj!
Meleg kell hűtés! Nem meleg nem fontos!
Én 2 merev közé tettem és alulra (befele) és hátúl 2 kifele. Csak azért ennyi mert nekem melegedett és gyárilag nem volt ill. 40 Gb ról 1/2 TB -ra növeltem.
2014. aug. 10. 21:59
5/7 A kérdező kommentje:
Konkrétan egy 1TB Seagate Barracudáról lenne szó. Azért nem tudom máshova tenni,mert máshol nincs szabad hely már.
2014. aug. 10. 22:13
6/7 csacsi2 válasza:
Seagate -ek szeretnek melegedni. A Merevlemeznél azért nem mindegy mivel mozgó (surlódó) alkatrészek vannak benne.
35-45°c az üzemi hőmérséklete. 60°c nál már károsodik (gyártó leírása)
nézd meg a Hard Disk Sentinellel, vagy aida64-el a hőmérsékleteket.
Aida64 -el tudsz stressz tesztet végezni, az ad valós képet a merevlemezről, hogy terhelve mennyire melegszik!
Nincs helyed azzal nem igazán tudunk mit kezdeni.Nekem is szardíniás doboz a gépem mostanra és erősen foglalkoztat egy új ház vétele.
2014. aug. 11. 07:20
7/7 A kérdező kommentje:
Én nem igazán akarok most házat cserélni,mert ez is csak pár hónapja van meg. Utólag végig gondolva nem volt a legideálisabb választás. De utólag könnyű okosnak lenni ugye? Majd odafigyelek a hőmérsékletekre, remélem nem fő meg. Köszi a válaszokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!