Alaplapon lévő MOSFET mennyire bírja a meleget?
Kicsit húztam a procit, amihez adagoltam egy kis feszt, de a mosfet "hűtése" már forró.Bírja vagy valami hűtés nem ártana rá?
Alaplap, ASRock fm2a75 pro4
ott látszik a piciny borda
"Kicsit húztam a procit, amihez adagoltam egy kis feszt"
Milyen procit húztál és mennyire?
illetve miért adtál feszt és mennyit?
AMD A8 5600K
alap feszültség 1,35V, 4ghz-re húztam, ehhez 1,425V kellett
itt láthatod gyári működési feszültségnek 0,825 -1,475 között adják meg az értékeket, de szerintem 1,4 fölötti érték hosszútávon károsít. A proci hőfoka sem mehet 74 fok fölé.
3,6 az alap frekvenciája az A8 5600K-nak. 400Mhz-et tettél rá, hogy 4GHz legyen. Ezt nem bírja el 1,35-1,4 V mellett? Inkább ne emelj 400MHz-et de tartsd alacsonyabban a feszültséget....
Van itt egy nagyon jó kis fórum az Asrock FM2-es alaplapokról, olvasd el a hozzászólásokat, sok benne a tuning is
ment ez már 1,7V-on 4,5ghz... 3:)
megpróbálom leszorítani a feszt ,de amúgy progi 1,378V-ot ír alapon, terhelve 1,35-öt.vagyis akkor mégis jó?
de a biosból.háttérben futott a prime 95.
amúgy közben kaptam egy kifagyást, úgyhogy stabilhoz ennél is több kéne...
Nézd, végül is ha fagy akkor feszt kell emelni, de azt le is kell tudni hűteni. Gondolom nem gyári hűtővel tuningolsz.
Jónak tűnnek a feszültség értékek nálad, de a BIOS-ban beállított érték a mérvadó, a Windows-os programok nagyon sokszor tévednek , nálam hőfok, feszültség, venti fordulatszámnál, programonként más és más értéket mérek.
Nálam ugyanilyen alaplapban egy A10 5800K csücsül 4GHz-re húzva 1,325V mellett egy Xigmatek Loki hőcsöves hűtővel. A proci hőfoka 55 fölé még nem ment...
BIOS-ban így van beállítva:
1,325-ön 2 másodpercet bírt prime-ban :)
most 1,385-tel tesztelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!