Ha frissítem a BIOS-t elszáll a garancia?
Egy MSI Z87-G43 szeretnék frissíteni mégpedig azért mert I3-4150 proci van benne és elvileg a Haswell Refresh proci miatt muszáj a bios-t frissíteni.
Ha ezt megteszem elszáll a garancia?
"Rendben köszi. ÉS ha véletlen áramkimaradás van telepítés közbe? :D"
Akkor vehetsz új alaplapot.
Persze, a rend kedvéért. De ha utólag töltöd le a netről, persze másik géppel, az is használható. Nekem véletlen van még ilyen ősrégi 16 MB-os memóriakártyám, az éppen jó, mert másra sem.
Viszont úgy jártam, hogy elmentettem a BIOS beállításokat, mondom milyen jó lesz frissítés után, csak be kell tölteni. Hát nem. Más Bios verziónak nem érvényes a beállítása. Gondolhattam volna, így utólag.
Legutóbb, meg igen rosszul lettem. Kaptam egy gépet bátyámtól használtan. 5 éves, de azért nem kis értéket képvisel. 775-ös foglalat, [link] csak úgy egyben tudom használni, mert kicsit speckó - mindegy [link] Frissítem a BIOS-t, mert 2007-es volt kiírja egy pillanatra sikeres. Pár pillanat múlva indul is újra, nyomogatom vadul a Delete-et és elmegy a kép. Irdatlan ideges lettem rövid időn belül. Nyomtam mindent amit értem, újraindítás, CMOS reset a lapon,de csak csipog - csipog, kép nincs. Már úgy volt, hogy széttaposom, de lassan beugrott, hogy mi lehetett. Crossfire-be voltak a kártyák, amivel még nem volt dolgom. A monitor az alsóba volt dugva és frissítés után alapbeállításra ált a Bios, amikor is az elsődleges PCI portot használja. Csak át kellett dugni a monitort, aztán plusz egy nap volt, mire rájöttem az eredeti beállításokra, (mert a windows már a 2. kártyát használta, úgyhogy cserélgetni kellett boot közbe, ha a biosban akartam mókolni, vagy sötétség a windowsig.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!