Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik alaplap lenne a jobb?

Melyik alaplap lenne a jobb?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy számítógépet szeretnék építeni, és az összes dolog megvan elméletben, az alaplapot kivéve. Két versenyző van: az AsRock Z97 Extreme6, valamint az MSI Z97 GAMING 7.

Melyik lenne a jobb választás? Árban kb. ugyanúgy mozognak.

2014. aug. 9. 12:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

A H-s lap is ugyanúgy játékra van kifejlesztve a szorzózáras CPU-k számára,annyi a különbség érdemben a Z-s és a H-s lap között hogy,amíg a Z-s lap az órajel generátor optimalizálására fektetett hangsúlyt ,míg a H-s lap a kiszolgálásra tette a hangsúlyt,hogy minden cseppet kipréseljen adott CPU-ból,szerinted miért erősebb ugyanazzal a CHIP-pel rendelkező processzor H-s lapban mint az azonos órajelű Z-s lapban tárolt CPU?

A "szaki" aki ajánlotta,az tökéletes TESCO-s dolgozó lenne,tökéletesen a lehúzásra törekedett,felesleges DRÁGÁBB dolgokat ajánlott,mintapéldánya lehúzás elkövetőinek.

#13-as kolléga amit leírt konfig az tökéletes,nem lehet belekötni (szinte!) .

Ugyebár XFX algyártós R9 280X alap órajelen kb egyenlő vagy max 1-2%-kal erősebb ,mint a 3-as windforce Gigabyte R9 280X,viszont a windforce hűtése hatékonyabb ergo jobban tuningolható,amiből a játékbeli erő származik.

Én egyedül a gépházon változtatnék,a szellőzés miatt.

Előre sem árt a venti hely ,válogass ezekből (amelyik tetszik) :

- Gigabyte GZ 1 plus

- IN WIN DRAGON SLAYER IW-DRGSLYR

- Aerocool XPREDATOR X1

Olyan gépházat ajánlok ami : alsó tápos ,oldalra,alulra,felülre,hátulra tudsz ventilátort tenni!

2014. aug. 9. 21:26
 22/29 A kérdező kommentje:
A szaki igazából ebbe a gépbe csak az Extreme6-ot ajánlotta, én viszont rátaláltam a Gaming 7-re, ami ugyanúgy tetszik, ezért volt a kérdés. A többi egy általa nekünk épített előző konfigból származik. Köszönöm a válaszokat viszont, megrágom majd.
2014. aug. 10. 08:46
 23/29 A kérdező kommentje:
Jó, az alaplap felől végleg döntöttem (azt hiszem): AsRock Fatal1ty H97 Killer lesz. Vélemények?
2014. aug. 10. 08:53
 24/29 anonim ***** válasza:

Úgy volt rossz ahogy volt.Az a lap egy extrém tuningokra hivatott (nitrogén hűtött tuning,vízhűtött tuning) ...

Az Asrock H97 Fatality Killer (Pf.) tökéletesen jó.

2014. aug. 10. 09:59
 25/29 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm a tanácsokat/válaszokat. A házakból a Gigabyte tetszik nagyon, olcsóbb is vlaamivel, mint amit kinéztem. A vidikártyát majd még kielemzem.
2014. aug. 10. 11:50
 26/29 anonim ***** válasza:

Pár teszt :

XFX vs Gigabyte R9 280x :

[link] - Gigabyte WIN nem kicsivel.

Az ilyen árban lévő Nvidia (gtx 760) :

[link]

R9 280X WIN!

https://www.youtube.com/watch?v=E51XQ-bIu-g - Látható ,hogy a GTX 760 versenyben sincs az r9 280x-el,kb a sima r9 280-nal van egy szinten,csak az árcédula más.

2014. aug. 10. 11:56
 27/29 A kérdező kommentje:
Oké. Már cska egy kérdés van: vegyek-e i5-öt szerintetek, vagy elég lesz az i3? Ideiglenesen azoknak a grafikus kártyáival kellene majd dolgoznom, mert, mint mondtam, a videokártya valószínűleg cask később lenne megoldható.
2014. aug. 10. 12:09
 28/29 A kérdező kommentje:
Illetve az, hogy melyik változat a leghalkabb a gyártók közül, videokártyákat illetően. Hiszen lehet, hogy a Gigabyte a legjobb, de a Prohardver szerint a zajszint már zavaró, ezt pedik nem szeretném.
2014. aug. 10. 12:19
 29/29 anonim ***** válasza:

Ha nem papírdoboz a házad akkor nem a zavaró kategória...

Az i5 nem ártana,mert az hajtja ki teljesen az r9 280x-et...

2014. aug. 10. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!