Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzort?

Milyen processzort?

Figyelt kérdés

Jelenlegi gépem:Asrock g41-m vs3 r2.0 ebben egy intel celeron e3400 as proci.nos nem tudok dönteni,

AMD Athlon II X4 740X processzor 15500ft

AMD Athlon II X4 651K 13700ft

tudom hogy régi procik viszont elég olcsó 4 magosak,a mostaninál mindenképp jobb,lappal együtt 30.000ft-ot szánok rá.

2014. aug. 8. 11:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

[link]

Kicsit eljárt felette az idő, hogy őszinték legyünk ...:)de legfeljebb nem játszol fullHD-ban nagy részletességgel ...

2014. aug. 8. 13:20
 12/17 A kérdező kommentje:
gts250 halála miatt vettem,akor már olcsón szórták a 7770 et is csak nem elég olcsón:D
2014. aug. 8. 13:28
 13/17 anonim ***** válasza:
Amikor már van olyan játék, ami kihasználja a 8 magot is, rövidlátónak tűnik 2 magosat venni, mondván hogy sok játéknak az is elég. De abban egyetértek, hogy a videókártya fontosabb. Már ha van elég memória.
2014. aug. 8. 22:45
 14/17 anonim ***** válasza:
Amennyiben lehet hinni ennek az oldalnak, akkor az AMD 760k 9 játékból 7-ben gyorsabb, 1-ben rosszabb mint a G3240: [link]
2014. aug. 8. 22:52
 15/17 anonim ***** válasza:

"Amikor már van olyan játék, ami kihasználja a 8 magot is"

-melyik lenne az?

Én is küldök neked pár dolgot :

[link]

eligazodsz rajta vagy magyarázzak?

Ez itt nagyon jó: egy kétmagos olcsó paraszt Pentium és egy jólfésült gazdag gyereknek való i7 versenyez:

http://www.youtube.com/watch?v=lUlS5Q7tEJI

Nézd csak , ez magyar teszt!

Van itt 2 magos, 4 magos 6 magos proci és semmit nem ér fps szempontból:

[link]

Nézd csak! Itt még 8 magosok is szerepelnek: Hasztalanul:

[link]

De ne csak az eléd-tárt játék alatti grafikonokat nézd , hanem azt is keresd ki belőlük mire jó a több mag. Benne van a tesztekben mert elég átfogóak....

10 éve azt hallom, hogy a több magra lesznek optimalizálva a játékok. Meg is történt két magra: 1 magos Pentium nem versenyezhet egy kétmagos Core2Duo-val. És itt megállt az élet. Ehhez képest most mi van? Egy régi két és négymagos nem versenyezhet egy új kétmagossal mert az új alázza a régit. Tiszta üzlet az egész. Az architektúrára tették a hangsúlyt. 5 év múlva egy mostani 8 magos FX-et lealáz majd egy friss kétmagos. Így éri meg procit gyártani, képzeld el mi lenne ha egy használt CoreQuad 2016-ban egyenlően vagy jobban teljesítene játékban mint majd a 2016-os kiadású olcsó procik. Senki nem venne procit. Tönkremenne az AMD is az INTEL is....

2014. aug. 8. 23:32
 16/17 anonim ***** válasza:

Nekem ez a Crysis 3 CPU teszt tetszik:

[link]

A nem tévedés, 195 000 forintos i7-3960X 10%-al több FPS-t produkál, mint a 43 000 forintos FX 8350 :)

Informatikus vagyok, kódot írok. A processzorok sebessége évek óta alig növekszik. Hála az Intel dominanciának, legalábbis szerintem. Meg a mobil eszközök terjedésének, arra mennek az erőforrások. Ha valamit gyorsra akarok csinálni, többszálazni kell. Ez egyre könnyebb is lesz, mert a programozási nyelvek és a könyvtáraik már nagyon rámentek arra, hogy ezt segítsék. Sokkal gyorsabb magot nem lehet venni, de 16 magos Opteron teljesen emberi áron kapható. Olyan alaplap is, amibe négy ilyen Opteron megy... Mondjuk az már nem emberi ár, de arányos, semmi extra.

2014. aug. 9. 01:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Csak az a baj hogy az i7 sem az fx8xxxx nem játékra az i7 azért drágább mert egyszálonként jóval erősebb(ezt mutatja a te teszted)
2014. aug. 9. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!