Miért csak 2TB-ot enged használni?
Beszereztem egy Seagate Barracuda 3TB-os HDD-t (ST3000DB001)
bekötöttem, alapból nem láttam, így fogtam EaseUs Partition Master-t hogy létrehozom a partíciót.
Rámegyek, hogy Create, de a kapacitást csak 2TB-ig engedi felrakni, a másik meg, hogy a maradék 746,52GB-al nem tudok mit kezdeni.
Ott olyan lehetőség volt, hogy Wipe data, Partition recovery, View properties.
Valahogy megoldható, hogy az egész 2,7TB-ot használjam 1 partíción, vagy hogy a maradék 0,7TB-ból egy másikat csináljak?
Windows7 64bites rendszerem van.
PCWorld-ös oldal ezt írta:
Installing a 3TB Drive
If you have 64-bit Vista, 64-bit Windows 7, a Mac, 64-bit Linux, or in some cases 32-bit Linux, check to see if your system's BIOS supports 3TB. If doesn't, you'll need to obtain a BIOS update or to buy a newer motherboard that supports 3TB.
Asus M5A99X Evo R2.0-s alaplapom van, hol tudom megnézni, hogy támogatja-e a 3TB-ot?
Igazából az alaplap gyártó hivatalos oldalán
itt található 15 féle BIOS az alaplapodhoz
a 1708-as verzióhoz ír csak a merevlemezekről: "Fix HDD(1TB up) read error under win XP of IDE mode." Ennyit.
A legutolsó verzió a 2501-es. Neked most milyen verzió van fent?
(Ennyire rossz a helyzet ezekkel a 3TB-os vinyókkal? Nem szándékoztam még venni, de így már gondolni sem merek rá. Én megpróbálnám a kétfelé particionálást addig amíg az egész lemez még üres. Csinálnék egy 1.5TB-ost, és hátha engedi a maradékot egybe particionálni. Ha nem akkor nem tudom mi van...)
Néha elfelejtek olvasni :D
Sajátgép->Kezelés->Lemezkezelés
Ahol írja, hogy Lemez 0,1,2,3, alatta Alaplemez, mekkora a méret, és Online
Ott jobb klikk, Konvertálás GPT lemezzé.
Ott olvastam, hogy GPT kell a 2TB-nál nagyobb lemezekhez.
2,72GB-osnak látja a windows, szóval működik. :)
Amúgy frissítettem a biost a 2501-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!